Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Otteluseuranta | Ruotsalaispakki upotti Pelicansin – taisto jatkuu heti lauantaina Lahdessa

Pelicans ja Ilves kohtasivat Liigan välierien avausottelussa Lahdessa. Pelicans hävisi ottelun maalein 3–2.

1. erä

Pelicansin ja Ilveksen ensimmäinen välieräottelu sai arvoisensa alun, kun lahtelaisvalmentaja Tommi Niemelän oopperalaulajaisä Hannu kajautti ilmoille upean Maamme-laulun. Varmasti useamman katsojan selässä menivät kylmät väreet.

Pelicans aloitti kamppailun terävästi. Heti avausvaihdossa lahtelaisten ykköskenttä loi maalipaikan. Lukas Jasek ja Tyler Kelleher alustivat paikan maalin eteen Lars Bryggmanille, jonka kudin Marek Langhamer torjui varmasti.

Kahden ja puolen minuutin jälkeen Anton Mylläri laukoi viivalta kohti maalia. Kiekko muutti matkalla suuntaa, mutta se pomppi ohi maalin.

Kolmen minuutin jälkeen Topias Vilénille sattui omissa heikko syöttö, jonka Ilves katkaisi. Eetu Päkkilä pääsi liukumaan hyvään vetopaikkaan, mutta Patrik Bartosak koppasi kiekon varmasti.

Ennen kuin viisi minuuttia tuli täyteen, nähtiin välieräsarjan ensimmäinen jäähy. Anton Mylläri sai kaksiminuuttisen huitomisesta. Ilves pelasi runkosarjassa tehokkainta ylivoimaa. Tamperelaisten ylivoima oli tikissä myös puolivälieräsarjassa Ässiä vastaan, sillä Ilveksen yv-prosentti oli 50.

Nyt Pelicans selvitti alivoiman miehekkäästi, eikä Ilves saanut juuri mitään aikaan.

Heti erän puolivälin jälkeen nähtiin sarjan avausmaali. Siitä vastasi Ilves. Pelicansilla oli alla pitkä vaihto sekä pitkä kiekko. Sakke Hämäläinen hävisi oman pään aloituksen Jarno Koskirannalle 100–0. Kiekko tuli Samu Baulle, joka siirsi Les Lancastereille. Lancaster syötti Dominik Masinille, joka täräytti suoraan syölöstä kiekon verkkoon. Bartosakin edessä oli ilkeä liikkuva maski, eikä tsekkivahti voinut laukaukselle mitään. Maali syntyi ajassa 10.02.

Pelicans pääsi kokeilemaan ylivoimaa ajassa 17.38, kun Petri Kontiola lähti boksiin. Heti aloituksen jälkeen Mylläri latasi ranteella kiekon tolppaan. Isännät saivat muutaman muunkin paikan luotua, mutta maali jäi tekemättä. Ylivoima loppui kesken, kun Elias Vilén komennettiin jäähypenkille. Tasavajaalla Pelicans kuitenkin iski matsin tasoihin. Sakke Hämäläinen laukoi ruuhkan takaa kiekon yläpesään. Esityön tekivät Petteri Riihinen ja Aleks Haatanen. Tasoitus syntyi ajassa 18.56. Erätauolle lähdettiin tasalukemissa 1–1.

2. erä

Ilves tuli vahvasti kakkoserään. Vieraa saivat pitkiä hyökkäyksiä ja lahtelaiset joutuivat juoksemaan perässä.

Lopulta Ilves sai kovasta työstään palkinnon. Dominik Masin toimitti siniviivalta kiekon maalille. Se jäi pomppimaan maalin eteen, josta Eemeli Suomi jatkoi taitavasti kiekon Joona Ikoselle, joka latasi pyörivästä kiekosta huolimatta pelivälineen ylänurkkaan. Ikonen iski runkosarjassa peräti 23 maalia, ja tilanteessa huomasi, miten kovalla itseluottamuksella maaliahne hyökkääjä pelaa. Patrik Bartosak ei mahtanut terävälle ja nopealle laukaukselle yhtään mitään. Ilveksen johtomaali syntyi ajassa 24.32.

Pelicans pääsi erän edetessä paremmin peliin kiinni. 25. minuutin kohdalla kiekko jäi Ilveksen alueelle. Lopulta Joni Ikonen ehti kiekkoon ja pääsi laukomaan hyvästä sektorista, mutta tamperelaispuolustaja otti ison blokin.

Vain minuutti myöhemmin isännille sattui paha vaihtovirhe, jonka seurauksena Petri Kontiola karkasi yksin läpi. Kokenut kettu yritti yllättää Bartosakin laukauksella, mutta se kajahti päätypleksiin.

Kakkoserän juoni tuntui olevan sellainen, että ensin nähtiin maalipaikka toisessa päässä, ja hetken päästä toisessa. Niin kävi nytkin. Kontiolan paikan jälkeen Elias Vilén liukui keskustaan ja pääsi nokikkain Marek Langhamerin kanssa, mutta ei onnistunut yllättämään tsekkivahtia.

Erän puolivälin jälkeen tapahtui taas. Pelicans vyörytti pitkän hyökkäyksen, joka päättyi Toni Utusen upeaan nousuun. Ainoa, mikä epäonnistui, oli veto. Utusen laukaus meni suoraan Langhamerin paidan logoon. Reboundin jälkeen Ilves iski vastaan. Kiekko oli vaarallisesti lipumassa lahtelaispäätyyn, johon tamperelaishyökkääjä olisi ehtinyt ennen Utusta. Siksi Bartosak päätti rynnätä vastaan. Tsekkivahti ei pystynyt tekemään muuta kuin kampittamaan Ilves-pelaajan. Bartosak sai jäähyn ajassa 33.02. Ilves pyöritti Kontiolan johdolla juonikasta ja monipuolista ylivoimaa, mutta maali jäi tekemättä.

Lahtelaiset joutuivat uudestaan alivoimalle, kun joukkue sortui väärään vaihtoon. Senkin erikoistilanteen isännät kestivät hienosti. Erän lopussa Henrik Haapala kamppasi Ben Bloodin ja lähti boksiin. Muutaman tilanteen poikasen Pelicans sai luotua, mutta tasoitusmaali jäi haaveeksi.

Kahden erän jälkeen Ilves johtaa maalein 2–1.

3. erä

Pelicans aloitti päätöserän vahvasti. Valmennusjohto oli tehnyt muutaman muutoksen. Joni Ikosen rinnalla hyökkäsivät Iikka Kangasniemi ja Aatu Jämsen. Elias Vilénin laidoilla viilettivät Leevi Tukiainen ja Konsta Hirvonen.

Neljän ja puolen minuutin jälkeen nähtiin ikävä tilanne lahtelaisten maalin takana. Peter Andersson ja Santeri Virtanen kamppailivat kiekosta, kun Ben Blood ajeli kolmantena pelaajana kasaan mukaan. Bloodin taklaus osui valitettavasti Anderssoniin ja ruotsalaispakki lakosi jään pintaa. Lyhyiden hoitotoimenpiteiden jälkeen Andersson talutettiin pukukoppiin.

Erän puolivälin molemmin puolin Ilveksellä oli momentum. Vieraat myllyttivät minuuttitolkulla lahtelaispäädyssä, mutta Pelicans kesti hienosti.

Pelicans kyllä yritti kaikkensa luoda uhkaa hyökkäyspäässä, mutta hyville maalipaikoille oli todella vaikea päästä.

Aina kun llves pääsi hyökkäysalueelle, se oli vaarallinen. Totuuden nimissä on sanottava, että jos Ilves puolusti keskustaa hyvin, niin samoin teki myöskin Pelicans.

Kun kamppailua oli jäljellä neljä minuuttia, isännät saivat ykkösketjun johdolla vahvan myllyn aikaan. Pari hyvää ohjausta joukkue sai aikaan, mutta kiekot pomppivat ohi Marek Langhamerin maalin.

Patrik Bartosak pääsi maaliltaan pois vasta, kun pelikellossa oli hieman yli 30 sekuntia aikaa.

Ilves pelasi todella kurinalaisesti omissa. Vieraat onnistuivat saamaan myös yhden melko pitkän hyökkäyksen, jossa pelikello kului vieraiden kannalta suotuisasti.

Pelicans sai hyökkäyspään aloituksen 27 sekuntia ennen loppua. Lukas Jasek voitti aloituksen, jonka jälkeen kiekko pelattiin Topias Vilénille, joka lähetti ranteella kiekon maalille ja se painui verkkoon.

2–2-tasoitus syntyi ajassa 59.41. Vilénin veto muutti suuntaa Tommi Tikasta ja se yllätti täysin hölmistyneen Langhamerin.

60 minuutin pelin jälkeen kamppailu on tasan 2–2. Jatkoerä alkaa reilun vartin kuluttua.

1. jatkoerä

Jatkoerää ei ehditty pelata kuin kuin reilut kaksi minuuttia ennen kuin Ilves rokotti. Puolustaja Leo Lööf nousi hyvään laukaisupaikkaan ja lähetti ilmiömäisen ranteen suoraan yläkulmaan.

Patrik Bartosak jäi vaille mahdollisuuksia. Osuma syntyi ajassa 62.10. Syöttöpisteet kirjattiin Matias Mäntykivelle sekä Santeri Virtaselle. Kamppailu päättyi Ilveksen 3–2-voittoon.

Näin ollen Ilves otti ensimmäisen kiinnityksensä finaalipaikkaan. Sarja jatkuu Lahdessa heti lauantaina.