Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Otteluseuranta | Mitalipelit, täältä tullaan! Pelicans piti pintansa seiskapelissä

Pelicansin ja KalPan välisen puolivälieräsarjan ratkaiseva seitsemäs ottelu päättyi Pelicansin 4–2-voittoon. Pelicans etenee Liigan välieriin otteluvoitoin 4–3.

1. erä

Pelin henki oli ottelun käynnistyessä molemmille joukkueille selvä: voittaja jatkaa Liigan välieriin, häviäjän kausi päättyy.

Tunnustelevien ensimmäisten minuuttien jälkeen Pelicans sai kelpo pyörityksen aikaan ottelun viidennellä minuutilla. Väkevimmin KalPa-molari Robin Rahmia hätyytteli Aatu Jämsen, joka pääsi pariinkin kertaan yrittämään viimeistelyä maalin nurkilta.

Pelicans sai virtaa, eikä jättänyt myötätuulta käyttämättä. Ajassa 5.34 verkko heilui ja maalisummeri pärähti, kun Tyler Kelleherin laukaus upposi Rahmin kainalosta sisään. Maalin pohjusti Lukas Jasek loistavalla kiekonriistollaan ja sitä seuranneella syötöllään. Maali oli Kelleherille neljäs puolivälieräsarjassa.

Maali vain voimisti Pelicansin vahvaa vaihetta. KalPa oli jatkuvasti vastaanottavana osapuolena, kun kotijoukkue painoi pelin kuopiolaispäätyyn.

Hyvä vire loppui kuitenkin erän puolivälin jälkeen, kun Topias Vilén taklasi hyökkäysalueen kulmakamppailussa KalPa-pakki Anton Karlssonia. Kaksikko oli kamppailutilanteessa tasapäisessä asemassa, mutta Vilénin olkapää osui Karlssonia pään seudulle. Tuomaristo päätyi videotarkistuksen jälkeen ajamaan Vilénin ulos ottelusta. Tuomio herätti voimakasta protestointia kotiyleisöltä.

KalPan saamaton ylivoima sai stopin puolessatoista minuutissa, kun kapteeni Tuomas Kiiskinen hutiloi itselleen hyökkäyspään jäähyn, ja puntit tasoittuivat. Pelicans selvisi Vilénin viisiminuuttisesta ilman takaiskuja.

Kohta oli Pelicansin vuoro päästä pelaamaan ylivoimaa, ja tulosta tuli. Jasek jatkoi hienoa iltaansa laukomalla upealla ylänurkkapommilla lukemiksi 2–0 ajassa 16.36. Syöttöpisteet merkittin Teemu Eroselle ja Miika Roineelle. Jasekille maali oli puolivälieräsarjan kolmas.

Erä oli loppuun asti vahvasti Pelicansin näpeissä. Aatu Jämsenin päätösminuutilla ottama jäähy tarkoittaa kuitenkin sitä, että joukkue aloittaa toisen erän alivoimalla.

Pelicansin maalilla Patrik Bartosakille merkittiin viisi torjuntaa, KalPan Rahmille kuusi.

2. erä

Toisen erän alussa pelinkuva oli edelleen Pelicansille suotuisa. Kahden maalin johtoasemassa joukkue saattoi luottaa simppeliin peruspeliinsä, jossa riskejä ei ole tarpeen ottaa.

Vähitellen huolimattomuudet hiipivät kuvaan, ja KalPalle aukeni paikkoja. Karmean lahtelaisharhasyötön seurauksena Juuso Mäenpää pääsi nokikkain Patrik Bartosakin kanssa, mutta tshekkivahti veti pidemmän korren. Anton Mylläri teki puolustajana oman osansa roikkumalla Mäenpäässä sääntöjen rajamailla ja selvisi tilanteesta ilman jäähyä.

Hallinta kääntyi KalPalle yhä selvemmin. Vieraat saivat toistuvasti vaarallisia tilanteita etenkin siniviivalaukauksilla ja niistä syntyneistä maalinedusruuhkista, mutta Bartosak oli kakkoskiekoissa tarkkana ja poimi irtopalat haltuunsa kerta toisensa jälkeen.

KalPa hukkasi tilaisuutensa, Pelicans käytti omansa. Hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Mylläri laukoi siniviivalta, ja kiekko kimposi päätylaidan kautta maalin kulmalle. Lars Bryggmanin ensimmäisen laukauksen Rahm peitti, mutta jatkotilanteesta Bryggman sihtasi tarkasti ja vippasi lähes nollakulmasta kiekon tyylikkäästi sisään. 3–0-osuma syntyi ajassa 34.33. Syöttöpisteet Myllärille ja Lukas Jasekille.

Runsas minuutti myöhemmin KalPa pääsi ylivoimalle. Pelicans selvitti playoff-debytantti Jesse Kiiskisen jäähystä seuranneen alivoiman ilman valtavia vaikeuksia. Hiukan jäähyn päättymisen jälkeen KalPa kuitenkin iski salakavalasta vastahyökkäyksestä. Osuma syntyi ruotsalaisella yhteistyöllä: Max Görtz tarjosi poikittaissyötön ja takatolpalle hiipinyt puolustaja Anton Karlsson viimeisteli. Lukemat 3–1 ajassa 38.58.

Näissä lukemissa lähdettiin myös erätauolle. Pelicans pääsee päätöserään kahden maalin etumatkalla, mutta KalPan kavennusmaali toi asetelmaan roimasti lisää jännitystä. Toisen erän torjunnat: Bartosak kahdeksan, Rahm neljä.

3. erä

Erän alku oli jälleen Pelicansilta perusvahva. Ylivoimatilaisuuskin tuli tarjolle ajassa 44.50 KalPan Jaakko Lantan jouduttua jäähylle. Ylivoimalla ei tullut tulosta, mutta pian sen jälkeen maali oli enemmän kuin lähellä. KalPa-molari Rahm torjui Lukas Jasekin lähilaukauksen komeasti, ja jatkotilanteessa vierailla oli onnea, kun Tyler Kelleher suti kiekon tolppaan tyhjän maalin ammottaessa edessään.

Entistä tukalammaksi KalPan tilanne kävi ajassa 50.35, kun Aapeli Räsänen passitettiin jäähylle. Ylivoima ei kohtalaisesta pyörityksestä huolimatta johtanut maaleihin. Olennaisinta kuitenkin oli, että KalPalta tärvääntyi jälleen kallista takaa-ajoaikaa hukkaan. Peli pysyi vieraiden päädyssä hyvän aikaan jäähyn päättymisen jälkeenkin.

KalPan takaa-ajo näytti tyssäävän ajassa 56.01. Lars Bryggman spurttasi puolustuspään aloituksen jälkeen kohti hyökkäyspäätyä, yllätti KalPan puolustajat pienellä harhautuksella ja päätti soolonsa komeaan viimeistelyyn. 4–1-maaliin syötön sai Jasek, jonka illan saldoksi karttui jo 1+3.

KalPa ei suostunut luovuttamaan. Puolustaja Lasse Lappalainen tinttasi voimalla yläpesään ajassa 57.00 ja lukemiksi 4–2. Hetkeä myöhemmin Jesper Mattilalla oli tilaisuus seuraavaan kavennusmaaliin, mutta Pelicansin ruotsalaispakki Peter Andersson oli mailoineen juuri ajoissa Mattilan laukauksen tiellä.

Tämän lähemmäksi KalPa ei viimeisen minuutin rynnistyksestään huolimatta päässyt. Päätössummerin pärähdettyä Pelicans ja kotiyleisö ottivat voitosta ilon irti.

Pelicans jatkaa Liigan välieriin, joissa se kohtaa Ilveksen. Ottelusarja alkaa perjantaina Lahdessa. Kyseessä on vasta toinen kerta Pelicansin seurahistoriassa, kun joukkue etenee välierävaiheeseen.