Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Hirvonen lähtee Salpausselän latutaisteluun 13. sijalta yhdistetyn kauden päätöskisassa, Herola kaukana kärjestä

Suomen yhdistetyn miehille jäi hirvittävästi kirittävää maailmancupin päätöskilpailun hiihto-osuudelle. Vain Eero Hirvonen selvisi Lahden suurmäen oikukkaissa tuulioloissa kohtuullisesti ja säntää kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle 13:ntena. Eroa kärkeen on 2.11 minuuttia ja kolmanteen sijaankin lähes kaksi minuuttia.

– Ihan ok taistelu. Aika hitaalla vauhdilla tullaan, ja tuuliolosuhteet vaihtelevat. Siinä oli aineksia paljon isompaankin floppiin. Kovempia hiihtäjiä jäi ikävästi aika kauas eteen, Hirvonen pyöritteli mahdollisten vauhdikkaiden letkojen syntymistä.

Tuuliolot vaihtelivat rajusti hyppykierroksen aikana, ja miehiä käskettiin pois puomilta useaan otteeseen.

Arttu Mäkiaho keplotteli 97,5, Ilkka Herola 94, Otto Niittykoski 94,5, Valtteri Holopainen 82 ja Herman Happonen 90,5 metriä.

– Ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Tämä oli lottokone, Niittykoski viittasi olosuhteisiin.

Herolalla on eroa kärkeen lähes neljä ja puoli minuuttia.

– Minun lisäksi kovin moni ei joutunut takatuuleen. Suurimmalta osin meni sen piikkiin. Nyt kävi näin, Herola sanoi.

Herolan tyylipisteetkin jäivät heikoiksi tasajalka-alastulon ja pienen horjahduksen takia, mutta hän ei murehtinut niitä.

– Ei ole väliä. Tuolta asti kun joutuu laskettelemaan, niin siinä kerkeää horjuakin.

Ratkesiko maailmancupin toinen sija?

Eilisessä kilpailussa neljänneksi kirinyt Herola on maailmancupissa kahdeksantena, mutta nyt pisteille on matkaa liki minuutti. Hän ihmetteli, miksi kilpailukierros vietiin läpi epätasaisissa olosuhteissa. Perjantaina hypätyn mäen varakilpailun olisi voinut ottaa käyttöön.

– En tiedä, onko tässä urheilullisesti järkeä, jos kokonaiscupin kakkossija ratkesi tähän. Julian Schmid veti sata metriä, Herola mainitsi 103,5 metriä venyttäneen saksalaisen.

Schmid on maailmancupissa kolmantena, mutta nyt mahdollisuudet toisena olevan Norjan Jens Lurås Oftebron saavuttamiseen heikkenivät rajusti. Oftebro ylsi mäessä viidenneksi 120,5 metrin siivulla. Hänen maanmiehensä Jarl Magnus Riiber säntää ladulle ensimmäisenä, Ranskan Laurent Muhlethaler toisena ja Viron Kristjan Ilves kolmantena. Itävallan Johannes Lamparter on jo varmistanut maailmancupin voiton ja lähtee ladulle 15:ntenä.