Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Joensuun kannustus ei pelastanut Kähärää – Saksan ankkuri Coletta Rydzek pudotti Suomen kaksikon pariviestin palkinnoilta

Jasmi Joensuun ja Jasmin Kähärän kamppailu maailmancupin pariviestin palkintosijoista piristi hetkeksi Lahden hiihtostadionin harmaata tunnelmaa Salpausselän kisoissa. Joensuu kannusti yleisön kanssa kilpaa Kähärää ankkuriosuudelta maaliin, mutta tuloksena oli kurja nelossija vapaan hiihtotavan kilpailusta.

Saksan Coletta Rydzek meni Kähärän edelle kirikamppailussa, ja tulos veti suomalaishiihtäjän totiseksi.

– Neljäs sija oli itselle aika kova pettymys, kun oli hiihdetty hienosti siihen asti, Kähärä tunnusti.

– Varmaan ajatus karkasi ja vastustaja pääsi yllättämään sivusta. En saanut pidettyä hiihtoa kasassa. Harmittaa, kun tavoitteena ollut palkintopallipaikka jäi noin lähelle.

Joensuu piti tulosta lupaavana. Hän halusi myös lohduttaa joukkuetoveriaan.

– Moni ei varmasti odottanut, että pystyisimme kamppailemaan aivan kärjen tuntumassa tänään. Itse tiesimme, että olemme hyvässä kunnossa ja taistelimme loppuun asti podiumsijasta.

Kaksikko voi hyvinkin olla pariviestin edustuskaksikko kahden vuoden kuluttua Trondheimissa järjestettävissä MM-kilpailuissa.

– Uskon, että meillä on Jaskan (Kähärä) kanssa vielä aika monta pariviestiä edessä. Olemme olleet cupissa kahdesti neljänsiä, joten meillä on taatusti potentiaalia podiumille, Joensuu korosti.

Jonna Sundling ratkaisi ankkuriosuudella naisten pariviestin voiton Ruotsille. Norja sijoittui toiseksi. Suomen kakkosjoukkue Eevi-Inkeri Tossavainen–Tiia Olkkonen oli finaalissa 14:s.

Vuorisen kunto ei riittänyt

Johannes Hösflot Kläbo ratkaisi miesten pariviestin voiton Norjalle, ja Italia pudotti Norjan kakkosjoukkueen kolmanneksi. Suomen ykköspari Lauri Vuorinen–Joni Mäki sijoittui yhdeksänneksi 21,32 sekuntia Norjan ykköstä hitaampana.

– Kokonaisjaksaminen ei riittänyt. Oli jaksamista korostava kilpailu raskaassa vesikelissä, maajoukkuevalmentaja Juho Halonen arvioi tulosta.

Vuorinen sairastui tammi–helmikuun vaihteessa, kun hän oli juuri hiihtänyt kauden parhaan kilpailunsa Les Roussesin maailmancupissa. Mäki sairasteli harjoituskaudella ja kärsi terveysongelmista myös Planican MM-kisoissa.

– Meikäläisen kunto on tuossa. Yhden tai kaksi vetoa jaksaa, Vuorinen harmitteli hiihtoaan.

– Tauti on ohitettu, mutta sairastuminen osui erittäin huonoon kohtaan. Se vei kunnon, enkä ole päässyt enää sen jälkeen vauhtiin. Tällä kunnolla on nyt mentävä kausi loppuun.

Mäellä riittää vastoinkäymisiä

Mäki kertoi, etteivät hänen ongelmansa loppuneet edes Planican matkaan.

– Puoli viikkoa olen ollut ongelmitta. Positiivisuuden kautta voi sanoa, että olen nousukunnossa, Mäki virnuili.

– Planican jälkeen oli hammasprobleemaa, mikä häiritsi harjoittelua ja valmistautumista näihin kisoihin.

Urheilijat tietävät hampaisiin liittyvät terveysriskit, joten monet käyvät rutiininomaisesti tarkastuksessa esimerkiksi ennen rankkoja korkean paikan leirityksiä. Mäenkään ongelmat eivät johtuneet laiminlyönnistä.

– Surkeiden sattumusten sarja. Olen pitänyt hampaista huolta, mutta aina voi tulla yllätyksiä, Mäki totesi.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Salpausselän kisoissa perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailuin lauantaina.