Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Konkariruuna sai vuolaat kehut ohjastajaltaan – "Elämän juoksu"

Miehikkälässä asuvan Nyyti-Maria Timosen valmentama Jilian Lax on kivunnut 12-vuotiaana hurjaan kuntoon. Ruuna nappasi keskiviikkona Vermossa ykköstilan väkevällä suorituksella.

Jilian Laxin ohjastaja Santtu Raitala oli lähtökiihdytyksen jälkeen kypärä kallellaan.

– Juoksu lähti menemään tosi huonosti. Olin hyvin masentunut, kun jäätiin johtavan rinnalle, Raitala kertoi voittajahaastattelussa tunnelmistaan alkumatkan aikana.

Haastavasta juoksupaikasta huolimatta Jilian Lax ravasi maaliin asti vauhdikkaasti ja voitti selvällä marginaalilla.

– Heppa oli käsittämättömän hyvä! Se oli Jilianilta elämän juoksu, Raitala ylisti.

Timonen kertoi voittajaseremonioissa, että Jilian Lax oli ollut viimeistelyharjoituksessa tulta ja tappuraa. Pieni haaverikin oli sattunut.

– Hevonen kiikutti minua eilen 6–0. Ohja katkesi, ja tulin sieltä hienosti alas. Kyllä on leuka vähän kipeänä. Ehkä se sai siitä vimman päälle, Timonen nauroi.

Harrastajan hevonen hurjana

Somerolaisen Jukka Kauppisen suojatti Briljantti Buugi innostui hurjaan suoritukseen. 7-vuotias lähti keulapaikalta karkumatkalle hyvissä ajoin. Sen voittomarginaali hipoi sataa metriä.

– Hevonen on hiukan rauhoittunut edellisvuosista. Se ei meuhkaa katoksella kuten on ennen tehnyt. Voimat jää nyt käytettäväksi radalle, Kauppinen valaisi.

Keskipitkän matkan kilpailun etukäteissuosikki Rallin Muisto sai todella tiukan haasteen kiripuolikkaalla, kun alussa laukannut Lumettaja kiri valmentajansa Terho Rautiaisen ajamana hurjasti. Ari Moilasen kuskaama Rallin Muisto sai kuin saikin pidettyä Lumettajan takanaan maalin kohdalla.

Nousijadivisioonakarsinnassa Arctic Crown oli vakuuttava voittaja. Teräsmiesliiga meni Esa Holopaisen ajamalle Eventful Swampille, ja Santtu Raitalan ohjastaman Mr Stahlin voitto täydensi oikean Toto65-rivin. Täysosumalla voitti 39,63 euroa.