Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Kläbo leikitteli voittoon Olympiastadionilla

Norjan sprinttiässä Johannes Hösflot Kläbo jatkoi voittosarjaansa Olympiastadionin sprinttikilpailussa Helsingissä. Kläbolla on maastohiihdon maailmancupista neljä perättäistä voittoa, ja hän hallitsi stadionsprinttiä samanlaisella ylivoimalla.

Norjan Even Northug oli kilpailussa toinen ja Ranskan Richard Jouve kolmas. Suomen miessprintterit karsiutuivat jatkosta välierissä.

– Oli hauska tapahtuma. Nautin tästä kovasti, Kläbo arvioi kohteliaasti tapahtumaa Ylen tv-haastattelussa.

Kläbo on saavuttanut maailmancupissa miesten yhden kauden ennätyksen 18 voitollaan. Salpausselän kisoissa Lahdessa hänellä olisi mahdollisuus venyttää voittomäärä 20:een, millä hän sivuaisi Therese Johaugin ennätystä.

– Edessä on tärkeä viikonloppu, mutta otan kisan kerrallaan, Kläbo kertoi ja sanoi hiihtävänsä Lahdessa myös pariviestin.

– On hienoa lopettaa maailmancupin kausi Suomessa.

Joensuu nautti tunnelmasta

Jasmi Joensuu selviytyi stadionsprintissä ainoana suomalaisena finaaleihin. Hän kamppaili pitkään voitosta Norjan Ane Appelkvist Stensethiä vastaan, mutta Ruotsin Johanna Hagström pudotti hänet loppusuoralla kolmanneksi.

Yleisö kannusti Joensuuta "Jasmi, Jasmi, Jasmi" -huudolla, josta hiihtäjä nautti. Se palautti Joensuun mieleen maailmancupin avauksen Rukalla, kun hän sijoittui sprintissä neljänneksi.

– Sain nauttia tällaisesta kannustuksesta jo Rukalla. Nyt päätin, etten halua olla neljäs ja tuli se podiumpaikka, Joensuu iloitsi.

Salpausselän kisat kilpaillaan Lahdessa perjantaista sunnuntaihin.