Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Otteluseuranta | Pelicans jäi takaa-ajossaan tyhjin käsin – KalPa tasoitti otteluvoitot

Pelicansin ja KalPan välisen puolivälieräsarjan neljäs osaottelu pelattiin Kuopiossa. KalPa voitti ottelun 3–2 ja tasoitti sarjan voitot 2–2:een.

1. erä

Ottelusarjan neljäs osa käynnistyi tilanteessa, jossa Pelicansilla on ainakin hetkellisesti henkinen niskalenkki vastustajastaan. Pelicans käänsi maanantaina kolmannen ottelun viime hetkillä voitokseen ja otti ottelusarjassa 2–1-johdon. Lisäksi KalPan ykkösmaalivahti Juha Jatkola loukkaantui maanantain pelin ratkaisuhetkillä. Hänen tilalleen aloittavaksi maalivahdiksi nousi Robin Rahm.

KalPa joutui vaikeuksiin heti ensimmäisellä minuutilla, kun Max Görtz otti huolimattomuuksissaan kampitusjäähyn hyökkäyspäässä. Pelicans ei saanut kovin sujuvaa pakkopeliä aikaiseksi. Pian oli KalPan vuoro päästä kokeilemaan ylivoimaa, kun jäähylle passitettiin Pelicansilta Teemu Eronen. Isäntien ylivoima oli huomattavasti vaarallisempaa kuin Pelicansin, mutta tulosta ei kaksiminuuttisen aikana tullut.

Pian jäähyn päättymisen jälkeen helähti. KalPan Juuso Könönen lähti vauhdikkaalla luistelulla haastamaan Pelicans-pakki Saku Salmista ja onnistui ohittamaan tämän. Könösen nousun seurauksena kiekko jäi pyörimään Pelicans-molari Patrik Bartosakin nenän alle, ja siitä Benjamin Korhonen kävi tuikkaamassa irtopalan sisään. KalPa siirtyi 1–0-johtoon ajassa 5.54.

Maalin jälkeen KalPa hallitsi peliä. Bartosak oli huomattavasti työllistetympi kuin virkaveljensä Rahm.

Kun peliä oli takana runsas vartti, Pelicans sai siihen asti parhaan maalipaikkansa. Lukas Jasek ja Tyler Kelleher karkasivat hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Jasek tarjosi Kelleherin syötön täysin vapaalle tontille, mutta jenkkihyökkääjän veto pysähtyi Rahmin torjuntaan.

Muutama minuutti myöhemmin Pelicansille aukesi uusi huippupaikka hyökkäyspään kiekonriiston seurauksena. Tällä kertaa Iikka Kangasniemi tarjoili poikittaissyötön ja Joni Ikonen pääsi laukomaan, mutta jälleen Rahm ehti tielle.

Lisämaaleja erä ei tarjonnut. Rahmin saldo oli 9 torjuntaa, Bartosakin 16.

2. erä

Erä käynnistyi tasavajaalla Pelicansin Ben Bloodin ja KalPan Colby Sissonsin istuessa jäähyllä. Rangaistusten päätyttyä Pelicans sekoili keskialueella pahemman kerran, minkä seurauksena KalPa karkasi hyökkäykseen kahdella nollaa vastaan. Oliver Kapanen tarjosi syötön Sissonsille, jonka veto painui ohi maalista.

Erän alkupuolisko ainoa Pelicansin huipputilaisuus nähtiin, kun Lukas Jasek ja Tyler Kelleher karkasivat avauserän tavoin 2–1-hyökkäykseen. Tällä kertaa ei kuitenkaan nähty edes laukaus, kun Kelleherin lättysyöttö karkasi liian korkeaksi eikä Jasek saanut sitä haltuunsa.

Pelicans-pakki Petteri Riihinen otti kivuliaasti osumaa erän yhdeksännellä minuutilla. Riihinen heittäytyi peittämään Lasse Lappalaisen laukausta ja sai kiekon kasvoihinsa. Riihinen pelasi pitkän vaihdon loppuun verta vuotavana ja otti sitten vaihtopenkillä jääpussia poskelleen.

Ajassa 30.05 KalPa pääsi ylivoimalle, kun Pelicans-kippari Miika Roine passitettiin istunnolle. Kuopiolaisten ylivoima päättyi tuloksettomana, ja sen päätteeksi Juuso Könönen otti hyökkäyspään jäähyn, joten Pelicans pääsi ylivoimalle heti Roineen jäähyn päätyttyä.

Vihdoin Pelicansin ylivoima tuotti tulosta, ensimmäistä kertaa koko ottelusarjassa. Joni Ikonen tarjosi matalan vedon keskustan, jossa Lars Bryggman ohjasi sen tyylikkäästi yläkulmaan. 1–1-osuma syntyi ajassa 33.10.

Minuuttia myöhemmin nähtiin pelottava tilanne, kun KalPa-pakki Hugo Gallet taklasi Elias Vilénin rajusti laitaan. Vilén löi tilanteessa päänsä pleksiin, jäi sen jälkeen jään pintaan hoivattavaksi ja jouduttiin lopulta taluttamaan kaukalosta. Tuomaristo arvioi tilanteen videolta ja päätyi mätkäisemään Gallet'lle ulosajotuomion.

Seuranneella viiden minuutin ylivoimalla Pelicansin kuviot toimivat tahmeasti. Lopulta kun paikantynkää oli, KalPa sortui rikkomaan. Jesper Mattilan jäähyn Pelicansille tarjoutui kahden miehen ylivoima yli minuutiksi. Pyöritystä syntyi, mutta maalia 5–3-ylivoima ei tarjonnut.

Ottelu näytti menevän tasatilanteessa erätauolle ja KalPa näytti selviävän Mattilankin jäähystä, mutta lopulta Pelicans rankaisi sittenkin. Lukas Jasek pääsi Iikka Kangasniemen tarjoilusta viimeistelemään käytännössä tyhjään maaliin. 1–2-osuma syntyi ajassa 39.45.

Pelicansin pitkistä ylivoimajaksoista huolimatta KalPan Rahmille tilastoitiin toisessa erässä vain yksi torjunta. Pelicansin Patrik Bartosakin saldo oli viisi torjuntaa.

3. erä

Erän alku toi Pelicansille jälleen vaikeuksia. Topias Vilénille puhallettiin heppoinen jäähy poikittaisesta mailasta ajassa 43.16. Ylivoiman aikana Oliver Kapanen onnistui toimittamaan kiekon Pelicans-maaliin, mutta osuma hylättiin kädellä tehtynä.

KalPan ylivoimat saivat jatkoa ajassa 46.20, tällä kertaa jäähylle passitettiin Ben Blood. Jälleen peli pyöri pitkiä aikoja Pelicansin päädyssä, mutta alivoimanelikko ja Bartosak kestivät.

Tasakentällisin KalPa punnersloulta pelin tasoihin. Onnenkantamoinen osuma syntyi, kun Colby Sissonsin laukaus paukkui päätypleksiin ja kimposi sieltä päin Bartosakia. Pelicans-molari oli ulkona maaliltaan, ja kiekko pomppi hänen kauttaan yli maaliviivan. 2–2-osuma syntyi 48.41.

Heti seuranneen aloituksen jälkeen tapahtui taas. Pelicans-hyökkääjä Lenni Killinen taklasi keskialueella Oliver Kapasta. Kapanen satutti itseään, joten tuomaristo päätti tutkia tilanteen videolta. Tuomiona oli kahden minuutin estämisjäähy Killiselle. Pelicans selvitti alivoiman ilman takaiskuja.

Ajassa 54.05 KalPan hallinta tuotti jokseenkin ansaitun tuloksen. 3–2-maalin viimeisteli lähietäisyydeltä Matyas Kantner, syötön tarjosi Aapeli Räsänen.

Ajassa 56.45 Pelicans otti aikalisän ja suoraan siitä myös maalivahdin pois. Takaa-ajo kuudella kenttäpelaajalla ei tuottanut tulosta. Edellisen ottelun sankarilla Tyler Kelleherillä oli Lars Bryggmanin syötöstä huippupaikka tasoittaa peli alle 20 sekuntia ennen päätössummeria, mutta Kelleherin laukaus epäonnistui. KalPa kesti ja voitti ottelun maalein 3–2.

KalPan voiton myötä ottelusarjan voitot ovat tasan 2–2. Sarja jatkuu perjantaina Lahdessa.