Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Teemu Pukki toivoo maajoukkuepeleistä piristysruisketta loppukauteen: "Aiemminkin kun uralla ollut heikompia hetkiä, täältä saanut hyvää fiilistä"

Miesten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen maalitykki Teemu Pukki aloittaa pitkällä maajoukkueurallaan jo seitsemännet arvoturnauskarsinnat, kun Suomi kohtaa Kööpenhaminassa Tanskan torstai-iltana.

Maajoukkueurallaan 37 maalia takonut ja niistä 20 karsinnoissa viimeistellyt kokenut hyökkääjä on yhtä innoissaan kuin aina karsintojen koittaessa, ja toiveissa on vaihtelevasti sujuneen seurajoukkuekauden piristämistä. Myös maalien osalta.

Pukki on pelannut tällä kaudella joukkueensa Norwichin riveissä 34 ottelua Englannin toisella sarjatasolla Mestaruussarjassa, ja maaleja on koossa 10. Kauteen suosikkina lähteneen Norwichin haaveet suorasta noususta ovat kuitenkin epätasaisten otteiden myötä karisemassa, ja seitsemäntenä sarjassa oleva joukkue taistelee nyt lähinnä pääsystä nousukarsintoihin.

– Kausi on ollut vähän vaikeampi, joo. Ei niin paljon maaleja (itsellä), eikä joukkue ole niillä sijoilla, mitä haluttiin. Ei olla pelattu tarpeeksi hyvin. Mutta nousuun on vielä kaikki mahdollisuudet pudotuspelien kautta, meidän pitää nyt hoitaa itsemme niille sijoille, että sinne pudotuspeleihin pääsee, Pukki toteaa.

– Tehoja on toki tullut ihan hyvin (10 maalin lisäksi 7 maalisyöttöä), mutta enemmän tietysti olisi toivonut. Viime aikoina ei ole ollut kauheasti paikkojakaan, mutta ihan hyvä fiilis on ollut, vaikkei maaleja ole viime peleissä tullutkaan.

Maajoukkuebreikki, eli pelit Tanskaa ja sunnuntaina Pohjois-Irlantia vastaan, voisi kenties siivittää Pukkia taas parempaan. Kokemusta maajoukkueen piristävästä vaikutuksesta on.

– Maajoukkueeseen on aina kiva tulla. Aiemminkin kun uralla ollut heikompia hetkiä, täältä on saanut hyvää fiilistä. Nämä reissut tekevät hyvää, ja uskon, että saa loppukauteen sellaisen piristysruiskeen näiden pelien kautta, Pukki luottaa.

Maajoukkueessa Pukki voisikin mieluusti jatkaa viime pelien tahtiaan. Viime kesän ja syksyn Kansojen liiga toi tehot 3+3 kuudessa pelissä. Norwichissa viimeisimmät osumat ovat kuitenkin niinkin kaukaa kuin tammikuun puolivälistä.

– Ei siitä mitään sen erikoisempaa painetta ota, jos ei nyt vähään aikaan ole tullut maaleja. Pelifiilis on kuitenkin ollut ihan hyvä. Tanskaa vastaan tietää, että paikkoja ei paljon tule. Tanska on ennakkosuosikki, mutta varmasti muutamat paikat saadaan luotua. Ja niissä pitää olla ihan parhaimmillaan.

Pelataan tämä kausi - ja nämä karsinnat

Pukki on edustanut Norwichia kesästä 2018 lähtien, mutta sopimus on katkolla tulevana kesänä. Jatkoa ei mies ole sen kummemmin vielä miettinyt.

– Pelataan tämä kausi loppuun, ja sitten kesällä katsotaan, mitä teen ensi kaudella. Nyt on vain täysi keskittyminen näihin (kauden) loppupeleihin, sen jälkeen teen päätöksen siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– On tässä vähän myös loman tarpeessa, tässä on aika monta vuotta menty aika kovaa. Nyt haluan vain pelata (kauden loppuun), ja teen päätöksiä vasta kesällä. En sillä lailla päivittäin mieti asiaa, päätös on tulossa, mutten mieti sitä.

Pukkia on siirtohuhuissa viety viime vuosina paikkaan jos toiseenkin. Esimerkiksi Valioliigan suuriin lukeutuvaan Manchester Unitediin.

– Luin jostain, mutta en usko siinä olleen mitään sen kummempaa. Kiva, jos nimeä yhdistetään (muihin joukkueisiin), mutta tiesin, ettei nyt tammikuussa mitään siirtoa tule tapahtumaan.

Entäpä maajoukkueura? Alkavatko nyt Teemu Pukin upean Huuhkaja-uran viimeiset karsinnat?

– En osaa sanoa vielä. Sama kuin (seurajoukkueessa), mennään nämä karsinnat läpi ja toivottavasti päästään (ensi vuoden) EM-kisoihin. Sen jälkeen on sitten aika pitkä aika taas seuraaviin karsintoihin. En tiedä, kuinka kauan ura jatkuu, mennään karsinnat kerrallaan.

– Tänne on aina niin siistiä tulla, mutta katsotaan mihin ura vie ja mitä tapahtuu muutenkin. Toivottavasti päästään kisoihin, sen jälkeen tehdään jotain päätöksiä.