Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Tiikerit tasoitti puolivälieräsarjan Akaa-Volleytä vastaan, saman teki Hurrikaani-Loimaa Raision Loimua vastaan

Kokkolan Tiikerit pelasi sunnuntaina yhtä hyvin kuin 10 vuotta sitten joukkueen ollessa muutaman vuoden lentopallon Mestaruusliigan huipulla ja voitti Akaa-Volleyn 3–1 puolivälierien toisessa ottelussa.

Voitot ovat nyt 1–1. Seuraavat ottelut joukkueiden välillä pelataan keskiviikkona Akaassa ja perjantaina Kokkolassa.

– Vieraspeliin pitää löytää sama vire kuin mikä oli tänään kolmessa voittoerässä. Avauserä oli vielä yhtä heikkoa kuin oli perjantaina Akaassa, mutta sitten koko joukkue paransi, iloitsi Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Tiikereiden yleispelaajat Teemu Lahti ja Jere Mäkinen nousivat neljännessä erässä ratkaisevaan rooliin. Akaa-Volley johti erää parhaimmillaan viidellä pisteellä tilanteessa 19–14 ja myöhemmin neljällä tilanteessa 20–16, mutta Tiikerit nousi ohi Lahden syöttövuorolla ja Mäkinen iski tärkeimmät pisteet.

– Jere pelasi kauden parhaan pelinsä. Hän löi paljon pisteitä vaikeista paikoista, Keskisipilä korosti.

Mäkinen teki peräti 21 pistettä. Hakkuri Daniel Thiessen jäi nyt 14 pisteeseen heikolla onnistumisprosentilla. Greg Petty oli 16 pisteellä vieraiden tehopelaaja, hakkuri Ali Fazli sai kokoon Thiessenin tapaan 14 pistettä.

Hurrikaani-Loimaakin tasoitti voitot

Myös sunnuntain toisessa puolivälierien ottelussa juhli kotijoukkue, sillä Hurrikaani-Loimaa ilahdutti lähes tuhatta katsojaa kaatamalla Raision Loimun myös 3–1. Myös tässä sarjassa voitot ovat 1–1. Seuraavat ottelut pelataan keskiviikkona Raisiossa ja perjantaina Loimaalla.

– Syöttöpeli toimi paljon paremmin kuin lauantaina Raisiossa. Tutussa kotisalissa syöttäminen oli helpompaa. Se ei pehmennyt missään vaiheessa ottelua, ja myös hyökkäyspeli oli tehokkaampaa, sanoi Hurrikaanin valmentaja Jani Niskakangas.

Hakkuri Kristers Dardzans oli 17 pisteellä Hurrikaanin tehokkain. Vasta 19-vuotias keskipelaaja Miika Haapaniemi iski 14 passista 12 pistettä eli tehoprosentti oli peräti 86. Yleispelaaja Aleksi Muukkonen oli lauantain tyyliin sivussa sairauden takia.

– Hänen kohdallaan mennään päivä kerrallaan. Meillä on yleispelaajaksi pätevät korvaajat, Muukkosen ollessa pitkään hakkurina pelasimme hyvin silloinkin, Niskakangas lisäsi.

Loimulta ei löytynyt riittävän tehokasta laitahyökkääjää. Keskipelaaja Joaquin Layus oli 13 pisteellä vieraiden paras pistemies. Laitapelaajista Joonas Jokela teki 12 ja Väinö Rahko 11 pistettä.