Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vilpas ylsi ehjään suoritukseen ja kaatoi hallitsevan mestarin kotonaan – "Aiemmin joka pelissä joku on nukahdellut"

Miesten Korisliigan mestaruutta puolustava Kauhajoen Karhu Basket kärsi ylemmän jatkosarjan viimeisessä vieraspelissään tappion, kun Salon Vilpas otti arvokkaan kotivoiton 93–77.

Tappiostaan huolimatta Karhu Basket pääsee tavoittelemaan keskiviikkona jatkosarjan voittoa, kun se kohtaa kotipelissään Helsinki Seagullsin.

Vilpas sai voitolla otteen jatkosarjan kolmossijasta, joka ratkeaa päätöskierroksella Joensuussa Kataja Basketia vastaan.

Vilpas otti johdon ensimmäisen neljänneksen puolivälissä ja venytti suurimmillaan eron kolmannella jaksolla 17 pisteeseen. Karhu Basket kuroi viimeisellä kympillä eron tiukimmillaan viiteen pisteeseen.

– Tämä oli ensimmäinen peli tällä kaudella, kun ylsimme 40 minuutin ehjään peliin. Aiemmin joka pelissä joku on nukahdellut, mutta nyt meillä ei ollut yhtään heikkoa suorittajaa, kertasi Vilppaan laitahyökkääjä Riku Laine.

Remy Abell teki Vilppaalle 19 pistettä ja Ira Lee 17. Karhu Basketin tehokkaimpia olivat Cameron Jones 17:llä ja Jaye Crockett 15 pisteellä.