Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Otteluseuranta | Pelicans hukkasi ylivoimamahdollisuutensa – KalPa tasoitti sarjan

1. erä:

KalPa tuli ehkä vielä ennakoituakin kovempaa kotiotteluunsa. Kuopiolaiset kävivät vimmatusti ylhäältä kiinni, eivätkä isännät antaneet hetken rauhaa Pelicans-pelaajille.

KalPa painoi kolme ensimmäistä minuuttia lujaa, mutta vaarallisia paikkoja se ei saanut aikaan.

Heti isäntien painostusjakson jälkeen lahtelaisvieraat pääsivät nopeaan hyökkäykseen, joka päättyi Sakke Hämäläisen melko vaarattoman oloiseen rannekutiin. KalPan maalivahti Juha Jatkola kuitenkin hieman pomputti ja aiheutti ylimääräisiä sydämen tykytyksiä kotiyleisölle.

Vain tovi Hämäläisen paikan jälkeen avautui Juuso Mäenpäälle ottelun paras tekopaikka. Mäenpää pääsi nousemaan laidasta keskustaan, mutta hyökkääjän kuti painui takakulmasta ohi ja yli.

Juuri ennen erän puoliväliä Oliver Kapanen ja Lukas Jasek jäivät painimaan keskialueelle ja kaksikko komennettiin jäähyboksiin rauhoittumaan.

Avauserän edetessä Pelicanskin sai pikkuhiljaa koneitaan käyntiin. Lahtelaiset pääsivät useaan kertaan kelpo laukaisupaikkoihin, mutta vedot jäivät piippuun tai sitten ne pysähtyivät vastustajan suojuksiin. Ajassa 15.27 lahtelaisten maalinedustalla otettiin miehestä mittaa, kun Ben Blood ja Kai Kantola painivat. Linjatuomarit eivät meinanneet millään saada kaksikkoa irti toisistaan. Riitapukarit lähtivät lopulta jäähylle.

Erän lopussa KalPa sai taas paremmin juonesta kiinni, mutta Kaanit puolusti kurinalaisesti ja uhrautuvasti.

2. erä:

Pelicans joutui aloittamaan toisen erän alivoimalla, kun Lars Bryggmanille tuomittiin kampitusjäähy ajassa 20.00.

Lahtelaiset pelasivat vahvaa alivoimaa, mutta ihan loppuun asti se ei riittänyt. Tuomas Kiiskinen upotti kiekon maalin edestä varmasti verkkoon. Bryggmanin jäähyä oli jäljellä vaivainen sekunti. Patrik Bartosak jäi tilanteessa vaille mahdollisuuksia. Matyas Kantner toi vahvasti kiekon laidalta sisään ja tarjoili kiekon maalille. Onnekkaiden pomppujen jälkeen kiekko jäi kuin tarjottimelle, josta Kiiskinen nautiskeli sen maaliin. Kamppailun avausmaali syntyi ajassa 22.00.

Kaksi minuuttia myöhemmin Pelicansille tuli sauma tasoitukseen, kun Oliver Kapanen sai rangaistuksen korkeasta mailasta. Niin paljon kuin lahtelaisfanit toivoivat tasoitusta, he joutuivat pettymään pahasti. KalPa kaatoi saavillisen kylmää vettä Kaanien niskaan. 

Pelicans lähti rauhassa omista liikkeelle ja totutusti kiekko jätettiin alaspäin seuraavalle miehelle. Tällä kertaa jätön jätön jättö kostautui, kun Iikka Kangasniemi sössi pahasti ja Aapeli Räsänen ryöväsi pelivälineen itselleen. Riiston jälkeen KalPalle avautui alivoimalla kaksi vastaan nolla -hyökkäys. Räsänen pelasi kiekon Kiiskiselle, joka veivasi hienojen harhautusten jälkeen kiekon varmasti Bartosakin selän taakse.

Takaiskusta menee iso miinus koko viisikolle. Jäällä olivat Kangasniemen lisäksi Lukas Jasek, Lars Bryggman, Joni Ikonen sekä Topias Vilén. KalPan toinen osuma syntyi ajassa 24.53.

Vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Pelicans oli jälleen vaikeuksissa, kun Tyler Kelleher sai kampitusjäähyn. Vieraat saivat kaivettua sopivan raivon alivoimaan, ja Pelicans kesti tukalan hetken hienosti.

Pitkälti toisen erän puolen välin jälkeen Pelicans sai lähes kahden minuutin pitkän hyökkäyspään pyörityksen. KalPan viisikko oli aivan puhki, mutta lahtelaiset eivät löytäneet aukkoja. Peli kyllä pyöri näyttävästi, mutta ratkaisut viipyivät. Lopulta Kai Kantola sai tilanteen purettua ja sai kuopiolaisyleisöltä valtavat suosionosoitukset.

Ajassa 36.55 nähtiin mielenkiintoinen episodi lahtelaisten maalin edessä. Peter Anderssonille oli tulossa jäähy. Tilanteen jälkeen Juuso Könönen meni hieman provosoimaan ruotsalaispakkia, joka hermostui ja kamppasi mailallaan Könösen nurin. Lopulta tilanteesta tuomittiin Anderssonille 2+2 minuuttia, kun Könönen selvisi pelkällä kakkosella.

Pelicans kesti alivoiman. Näin ollen päätöserään lähdetään lukemista 2–0.

3. erä:

Pelicans sai päätöserään terävän alun. KalPa joutui rikkomaan ja se avasi lahtelaisvieraille ylivoimamahdollisuuksia. Ensin jäähypenkille lähti Juuso Könönen, kun tökki Joni Ikosta. Pelicansilla oli kuitenkin jälleen suuria vaikeuksia kiekon ylöstuonnissa. Ylivoima jäi todella hampaattomaksi.

Ajassa 45.08 Aapeli Räsänen vihellettiin kiinnipitämisjäähy. Sekin mahdollisuus lipui lahtelaispelaajien sormista.

Erikoistilannepelaaminen jätti kosolti parannettavaa. KalPa antoi vielä senkin jälkeen kaikki avaimet vieraille, kun Benjamin Korhonen niittasi Topias Vilénin selästä laitaan. Korhosen rangaistus tuli ajassa 47.36. Etenkään ylivoimaviisikko Lukas Jasek, Iikka Kangasniemi, Joni Ikonen, Lars Bryggman ja Teemu Eronen ei saanut juonesta lainkaan kiinni. Pelaajat yrittivät syöttöjä liian ahtaisiin väleihin ja muutenkin pelaaminen oli nättiä näpräilyä.

Pelicans ei pystynyt haastamaan yhtään KalPan maalivahti Juha Jatkolaa. Nuori veskari sai seistä kaikessa rauhassa maalillaan, kun Pelicans pyöri laidoilla, jos ylipäätään pääsivät edes hyökkäysalueelle. Ylivoima oli todella nuhaista.

Heti päätöserän puolivälin jälkeen oli Pelicansin vuoro jäähyillä. Ensin Tyler Kelleher lähti estämisestä boksiin. Minuutin päästä Kelleherille teki seuraa Ben Blood, joka otti omassa päässä turhan estämisjäähyn.

KalPa pääsi pyörittämään minuutin verran kahden miehen ylivoimaa, mutta Pelicans kesti paineen hienosti.

Ajassa 55.44 Juuso Mäenpää hermostui keskialueella Ben Bloodiin. Mäenpää huitaisi rumasti mailallaan Bloodia pohkeeseen, ja jenkkipankki lähti ontuen suoraan pukukoppiin.

Samassa ajassa Pelicans otti aikalisän ja Tommi Niemelä päätti vetää myös Patrik Bartosakin penkille. Lahtelaiset pääsivät vyöryttämään kuudella neljää vastaan, mutta tulos jäi laihaksi. Kaanien pelaajat sortuivat jälleen vaikeisiin poikittaissyöttöihin, jotka kuopiolaiset katkaisivat helposti. Pelicansilla oli suuria vaikeuksia saada edes laukauksia aikaan.

Myös KalPan lopullinen niitti 3–0:aan oli lahtelaisvinkkelistä nolo. Yksittäinen lahtelaispelaaja tunki hirveään sumppuun ja hyökkäys katkesi siihen. Irtokiekon nappasi Max Grötz, joka laukoi kaukaa loppulukemat tyhjään Pelicansin maaliin.

Näin ollen KalPa tasoitti puolivälieräsarjan 1–1:een. Kuuma sarja jatkuu maanantaina Lahdessa.