Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Seagulls kiinni miesten Korisliigan kärkipaikassa – "Tämä ei ollut meiltä paras suoritus"

Helsinki Seagullsin kymmenes peräkkäinen voitto miesten Korisliigassa piti joukkueen kiinni ylemmän jatkosarjan voitossa.

Kotivoitto KTP-Basketista lukemin 92–80 varmisti sen, että jatkosarjan kärkipaikka ratkeaa viimeisellä kierroksella ensi keskiviikkona Kauhajoella Karhu Basketia vastaan. Vierasvoitto ei irtoa helposti, sillä Karhu Basket on voittanut liigakauden kaikki kotipelinsä. Jatkosarjan voitto tuo kotiedun ensi viikon lopulla alkaviin pudotuspeleihin.

Seagulls hallitsi perjantain peliä ja nousi toisella neljänneksellä 16 pisteen johtoon. KTP pääsi viitisen minuuttia ennen loppua viiden pisteen päähän, mutta ei pystynyt vakavammin uhkaamaan kotivoittoa.

– Meillä lähti toisella puoliskolla peli laukalle molemmissa päissä. Heitimme aika heikosti, kun taas Kotka otti kovia heittoja. Tämä ei ollut meiltä paras suoritus, mutta voittoon olen toki tyytyväinen, totesi Seagullsin valmentaja Jussi Laakso.

Rene Rougeau keräsi Seagullsille 22 pistettä. Brandon Tabb teki saman verran vieraille.

Kataja vahva Kouvolassa

Joensuun Kataja Basket säilytti mahdollisuutensa ylemmän jatkosarjan kolmossijaan, kun se haki Kouvoista vakuuttavan voiton pistein 102–78.

Viiden pelin tappioputkensa katkaissut Kataja karkasi 18–4-johtoon, ja toisen neljänneksen lopulla ero kasvoi ratkaisevasti 29 pisteeseen.

Tuomas Hirvonen heitti Katajalle kauden ennätyspisteensä 31. John Meeks teki Kouvoille 20 pistettä.

BC Nokia alemman jatkosarjan valtias

Alemman jatkosarjan voiton jo aiemmin varmistanut BC Nokia otti kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti kotipelissään Lahti Basketballin 103–95. Neljä edellistä peliään voittaneelle Lahdelle tulos merkitsi jäämistä pois pudotuspeleistä.

BC Nokia voitti kolme ensimmäistä neljännestä muutamalla pisteellä ja piti johtoa läpi pelin.

Perrion Callandret teki BC Nokialle 27 pistettä ja Michael Ertel Lahdelle 21.

Honka katkaisi tappiokulkunsa l iian myöhään

Tapiolan Honka katkaisi yhdeksän pelin tappiokulkunsa, kun se voitti kauden viimeisessä kotipelissään Lapuan Kobrat täpärästi 79–78.

Voitto ei enää pelastanut Honkaa viimeisen sijan putoamispaikalta.

Tasainen peli huipentui viimeisellä sekunnilla, kun Hongan 41-vuotias maajoukkuekonkari Tuukka Kotti upotti kaksi vapaaheittoa uransa ehkä viimeisessä liigapelissä.

Emanual Shepherd oli Hongan tehokkain 19 pisteellä. David Nichols heitti Kobrille 33 pistettä.

Korihait kaatoi Pyrinnön

Edellisessä pelissä sarjapaikkansa varmistanut Uudenkaupungin Korihait päätti kauden kotipelinsä voitokkaasti, kun Tampereen Pyrintö kaatui pistein 91–86.

Korihait hallitsi peliä niin, ettei Pyrintö käynyt edellä ensimmäisen neljänneksen jälkeen.

Quin Cooper heitti Korihaille 18 pistettä. Pyrinnöstä Tomas Pihlajamäki keräsi ennätyspisteensä 26.