Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Otteluseuranta | Pelicansille ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan – KalPa kaatui Isku Areenassa

1. erä

Pelicans aloitti puolivälieräsarjan KalPaa vastaan terävästi. Heti ensimmäisessä vaihdossa kiekko pelattiin siniviivalle puolustaja Toni Utuselle. Utusen vedon torjui kuitenkin Juha Jatkola vaivattomasti.

Hetkeä myöhemmin Patrik Bartosak sai myös kamppailun avaustorjuntansa, kun Juuso Könönen ampui helpon kudin, jonka tsekkivahti torjui kulmaan.

Kaikesta huolimatta Pelicans ei päässyt avausminuuteilla tasolleen. Isäntien pelaamista leimasi hermostuneisuus. Isoin syy lieviin ongelmiin oli vastustajalla. KalPa oli sähäkkä ja energinen ja se antoi kovan paineen.

Ennen kuin viisi minuuttia oli täynnä, Petteri Riihiselle oli tulossa jäähy. KalPa pyöritti pitkään kuudella viittä vastaan, kunnes lopulta rävähti. Oliver Kapanen purjehti laidalta keskelle, ja antoi maukkaan passin vierelleen, josta Jesper Mattila naulasi kiekon ohi Bartosakin.

KalPan avausmaali syntyi ajassa 4.36. Avausmaalin jälkeen pelin hallinta säilyi kuopiolaisilla.

Heti kun avauserä kääntyi jälkimmäiselle kympille, avautui Pelicansille kamppailun paras maalipaikka. Puolustaja Topias Vilén pääsi nousemaan loistavaan vetopaikkaan, mutta laukaus painui ohi maalin.

13. minuutin kohdalla Tyler Kelleher liukui hyökkäysalueelle ja malttoi odottaa muita pelaajia mukaan. Lopulta Kelleher syötti kiekon siniviivalle, josta Topias Vilén pommitti hurjan kudin. Se pysähtyi kuopiolaispakistoon. Irtokiekolle sännännyt Miika Roine pääsi yrittämään rystyltä, mutta kuti nousi räikeästi yli maalin.

Hetkeä myöhemmin KalPan kultakypärä Jaakko Rissanen komennettiin jäähyboksiin. Vaikka Pelicansin ylivoima oli vaarallista, maali jäi tekemättä. Parhaat paikat siunaantuivat Topias Vilénille ja Lukas Jasekille, mutta KalPan maali oli kuin noiduttu.

Kolme minuuttia ennen erän loppua nähtiin dramaattinen tilanne vaihtoaitioiden edessä. Pelicansin ruotsalaispakki Anton Mylläri kohteli kaltoin Kasper Simontaivalta. Tuomarit lähtivät tarkastamaan tilannetta videolta. Tuomio oli tyly: 5+20 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Näin ollen Mylläri ajettiin ottelusta ulos. Tilanteesta huomasi, ettei Mylläri missään nimessä yrittänyt satuttaa Simontaivalta, mutta osuma päähän oli kiistaton.

KalPan ylivoiman aikana vaarallisin paikka nähtiin vieraiden päässä. Lukas Jasek vapautti Sakke Hämäläisen hyvään tekopaikkaan, mutta Hämäläinenkään ei onnistunut ohittamaan Jatkolaa.

2. erä

Pelicansille jäi kakkoserään vielä kaksi minuuttia alivoimaa jäljelle Anton Myllärin vitosesta. Sen kotijoukkue selvitti tyylikkäästi. Kaanit pelasi väkevää alivoimaa, eikä se antanut KalPalle kärjistäen paikan paikkaa.

Jäähyn jälkeen Pelicans sai kunnolla luistimet liikkeelle. Ottelun alun lievä jännitys oli muisto vain.

Palkinto vahvasta työstä tuli 25. minuutin kohdalla. Juuso Könönen sai kaksiminuuttia korkeasta mailasta. Seuranneesta ylivoimasta ei kuitenkaan syntynyt lahtelaisfanien himoitsevaa tasoitusmaalia. Muutaman paikan tyngän isännät pystyivät luomaan, mutta todelliset tuhannen taalan tontit puuttuivat.

Ennen erän puoliväliä Toni Utunen pääsi nousemaan hyvään paikkaan. Lahtelaispaikka laukoi napakasti, mutta Juha Jatkolan räpyläkäsi oli nopeampi.

Seuraava sauma tuli KalPan hyökkääjä Oliver Kapaselle, jonka terävän ranteen Patrik Bartosak koppasi nätisti.

Kakkoserän puolivälissä tilanne on yhä 0–1.

Pelicansin hyökkääjälupaus Aatu Jämsen sai joukkueen ylivoiman aikana osuman, ja hän joutui poistumaan pukusuojaan. Erän edetessä Jämseniä ei sen koommin vaihtoaitiossa näkynyt.

Kakkoserän puolivälin jälkeen KalPalla oli vahva ote. Vieraat hallitsivat selvästi kaukalon tapahtumia parin minuutin ajan. KalPa sai muutaman pitkän hyökkäyksen, mutta Kaanit sai pidettyä puolustuspakettinsa riittävän tiiviinä.

KalPan painostus päättyi lahtelaisten pitkään kiekkoon. Aloituksen jälkeen kiekko ajautui Colby Sissonsille, jonka laukaus maskin takaa pysähtyi Pelicansin maalin tolppaan. Bartosak sai haalittua irtokiekon haltuunsa ennen kuin se oli valumassa maaliviivan yli.

Ajassa 36.29 Pelicans sai lopulta haluamansa. Kotiyleisöä pääsi huudattamaan toden teolla Joni Ikonen, joka sai nostettua kiekon yläpesään ohi Jatkolan. Ikonen pelasi kiekon maalin edessä päivystäneelle Miika Roineelle, jonka maila oli puristuksissa. Roine ei häkeltynyt, vaan hän näytti jalkapallo-osaamistaan. Roine siirti juonikkaasti luistimellaan kiekon takaisin Ikoselle. Roineen passi muistutti futiksen sisäsyrjäsyöttöä.

Tasoitusmaalin jälkeisessä vaihdossa Anton Karlsson rikkoi Iikka Kangasniemeä ja Pelicans pääsi ylivoimalle. Edelleen sama vaiva kiusasi. Kaivattu suoraviivaisuus puuttui.

Pelicans pääsee aloittamaan päätöserän ylivoimalla, kun Lasse Lappalaiselle vihellettiin estämisestä kahden minuutin jäähy.

3. erä

Kiekkokliseisiin kuuluva sanonta siitä, että erän alkujen ylivoimat ovat hankalia, osoitti jälleen paikkansa pitävyyden.

KalPa selvisi luvattoman helposti Lasse Lappalaisen rangaistuksesta. Kiekko poltti liikaa lahtelaispelaajien lavoissa.

Lähes heti ylivoiman jälkeen Pelicans kuitenkin iski. Asialla oli Tyler Kelleher, joka saa ostaa syötön tarjonneelle Ben Bloodille illallisen. Blood sai kiekon siniviivalla KalPan heikon purkukiekon jälkeen. Blood ei vetänyt silmät kiinni, vaan hän tarjoili upean syötön maalin kulmalle hiipineelle Kelleherille, joka sai putata kiekon tyhjiin. Kamppailun 2–1-osuma syntyi ajassa 43.26.

Heti seuraavassa vaihdossa Benjamin Korhonen lähti boksiin. Jälleen kerran kotijoukkueen ylivoima pyöri näyttävästi, mutta valitettavan tehottomasti.

KalPa löysi uuden vaihteen peliinsä heti päätöserän puolivälin jälkeen. Kuopiolaiset pyörivät pari minuuttia herhiläisinä lahtelaispäädyssä, mutta Pelicans puolusti sitkeästi. KalPalla ei ollut asiaa paraatipaikoille.

Kamppailupelissä ei säästelty. Taklauksia jaettiin puolin ja toisin. Mustelmat menivät varmasti tasan.

KalPa nosti koko ajan riskitasojaan. Vieraat laittoivat kaiken peliin. Pelicans ei antanut kuitenkaan tuumaakaan periksi.

KalPa otti aikalisän, kun pelikellossa oli jäljellä enää 1.44. Samassa ajassa myös maalivahti Juha Jatkola otettiin maalista pois.

Pelicans taisteli hullun lailla. Lukas Jasek lähetti pitkän kiekon, ja pelikelloon jäi 19 sekuntia aikaa. KalPa voitti hyökkäyspään aloituksen ja sai paineen pidettyä. Jaakko Rissanen sai pelattua kiekon maalin eteen, josta ei kuitenkaan jatkajaa löytynyt. Näin ollen Pelicans piti pintansa ja piti kotiedun itselleen.