Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Rovanperä ja Lappi hehkuttivat Meksikon MM-rallin avausta – "Oli pirusti porukkaa!"

Meksikon MM-ralli starttasi varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa kahdella reilun kilometrin mittaisella rykäisyllä. Rallin MM-sarjaa johtava Ott Tänak kirjautti molemmille vedoille pohja-ajan.

Toyotan Kalle Rovanperä ja Hyundain Esapekka Lappi ajoivat kummallakin ajokerralla Tänakin kantaan. Rovanperän ero virolaiskuskiin on 1,7 ja Lapin 2,2 sekuntia.

Unescon maailmanperintökohde Guanajuaton kaupunki oli tupaten täynnä katsojia. Hieno tunnelma sai suomalaiskuskeilta kehuja.

– Oli makeeta vetää, kun oli ihan sikana jengiä. Pysähdyimme myös Siloan kaupungissa vetämässä show-meininkiä. Siellä oli pirusti porukkaa myös. Selvästi näkee, että oikeaan paikkaan olemme tulleet, kun ihmisiä tämä laji kiinnostaa, Lappi kommentoi.

– Siistiä oli tuommoiselle porukalle vetää. Ei ole kyllä mikään mukavin pätkä aloittaa ralli, mutta fiilistä oli paljon ja se teki hommasta mukavaa, Rovanperä säesti.

Perjantain ajopäivään Rovanperä ja Lappi lähtevät eri lähtökohdista. Lappi pääsee matkaan hyvältä lähtöpaikalta, kun taas puolustavalle maailmanmestarille on luvassa tuskaisempaa.

– Piti koittaa yleisöpätkällä saada kaikki mahdollinen aika irti, kun huomenna tulee varmasti enemmän takkiin. Tuskin siellä muuta minulle on luvassa kuin tien aurausta, Rovanperä tokaisi.

Lappi puolestaan intoili hyvästä onnistumisesta yleisöpyörityksissä. Perinteisesti pieksämäkeläinen ei ole vastaavilla erikoiskokeilla viihtynyt, mutta tällä kertaa natsasi.

– Olin vieläpä tiimin nopein. Jäi kyllä tosi hyvä fiilis, ja on mukava jatkaa kunnon pätkille huomenna. Ajaminen ei tuntunut miltään, mutta siinä juju onkin. Kun ei liikaa yritä, tulee ajaminen puhtaasti ja tavallaan tehokkaasti, Lappi summasi.

– Huomenna on käytettävä lähtöpaikka hyväksi. Ei auta muu kuin pitää auto puhtaalla ajolinjalla. Mutkista on tärkeää saada hyvä ulostulo sekä siihen päälle tehokas kiihdytys.

Perjantain ajopäivä Meksikossa alkaa iltapäivällä Suomen aikaa. Ohjelmassa on yhteensä kahdeksan erikoiskoetta. Ralli päättyy sunnuntaina.