Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Raision Loimu piti lopulta kolmossijansa Mestaruusliigan runkosarjassa

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan päätöskierroksella lauantaina suurin huomio kohdistui Raisioon, missä Hurmos olisi noussut kolmen pisteen voitolla kotijoukkue Loimun ohi kolmanneksi.

Näin ei käynyt, eli Loimu pysyy kolmantena ja Hurmos neljäntenä Loimun voitettua 3–2. Hurmos johti ottelua erissä 2–1 voitettuaan kolmannen erän murskaavasti 25–14, mutta Loimu voitti kaksi seuraavaa erää.

– Hävisimme kolmannen erän selvästi, koska Mikko Räsäsellä oli kaksi pitkää syöttövuoroa. Ottelu oli vaiherikas ja samalla laadukas. Tuleva puolivälierävastustaja Hurrikaani on mieleinen meille, sanoi Loimun valmentaja Mika Rantanen.

Valmentaja Mika Rantanen vaihtoi viidenteen erään kokoonpanoa sijoituksen ratkettua, ja myös vaihtopelaajat onnistuivat. Neljä erää pelannut hakkuri Joonas Jokela oli 23 pisteellä tehokkain. Hurmos voitti runkosarjassa kaikki ottelunsa puolivälierävastustaja Savo Volleytä vastaan.

VaLePa kukisti Kokkolan Tiikerit

Mestaruutta puolustavan VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko antoi viimeisessä runkosarjan ottelussa peliaikaa vaihtopelaajille, ja joukkue hävisikin kaksi erää Kokkolan Tiikereille. Sen jälkeen VaLePa kuitenkin piristyi ja voitti 3–2.

– Saimme tauon jälkeen Tiikereiden hakkurin kiinni, ja siksi ottelun kulku muuttui, Kangaskokko selvitti.

Mikäli Tiikerit olisi ottanut kolmen pisteen voiton, olisi se pitänyt kuudennen sijan taulukossa. Hurrikaanin voitettua Tiikerit putosi seitsemänneksi ja Tiikerit kohtaa siis puolivälierissä Akaa-Volleyn.

Hakkuri Tino Vuori oli tehokkain 24 pisteellä. Yleispelaaja Jiri Leinonen teki 20 pistettä. Hakkuri Daniel Thiessen oli 20 pisteellä vieraiden tehokkain.

– Olemme puolivälierissä itse itsellemme suurin vastustaja. Oman tekemisen taso on pidettävä korkeana, Kangaskokko viittasi puolivälieriin TuTo Volleytä vastaan.

Hurrikaani piti TuTon kurissa

Illan ainoa 3–0-tulos nähtiin Loimaalla, kun Hurrikaani kukisti TuTo Volleyn. Hurrikaani nousi seitsemänneltä sijalta kuudenneksi ja kohtaa siis puolivälierissä Raision Loimun Varsinais-Suomen hegemoniaotteluissa.

– Tämä on herkullinen ottelupari meidän kannalta. Olemme pelanneet hyvin Loimua vastaan. Se on vahva torjuntajoukkue, eli voiton avaimena meidän kannalta on hyvää vastaanottoa seuraava monipuolinen hyökkäyspeli, sanoi Hurrikaanin valmentaja Jani Niskakangas.

Hurrikaanin hyökkäysten onnistumisprosentti oli kova 66 prosenttia. Aleksi Muukkonen teki 20 ja hakkuri Kristers Dardzans 17 pistettä.

– Kristers pelasi sillä tasolla kuin ennen loukkaantumista, ja tästä on hyvä jatkaa. Joukkue on terve, ja vaihtoehtoja riittää, Niskakangas lisäsi.

VaLePan puolivälierissä kohtaavan TuTo Volleyn tehokkain oli 14 pistettä tehnyt William Groffier.

Savo Volley voitti Kyvyn

Savo Volleyn viides sija oli varma jo ennen ottelua liigakarsintaan valmistautuvaa Kyyjärven Kykyä vastaan, ja joukkueella olikin alussa asennevaikeuksia. Kyky voitti ensimmäisen ja toisen erän.

Tauon jälkeen valmentaja Timo Tolvanen sai joukkueen pelin palautettua normaalitasolle, ja Savo Volley voittikin ottelun Pielavedellä 3–2.

– Tauolla muutettiin vähän systeemeitä, ja peli kääntyi. Muutamalla pelaajalla on ollut sairasteluja ja pientä vaivaa, siksi muutokset, Tolvanen sanoi.

Savo Volley aloittaa puolivälierät vieraissa Joensuussa.

– Tätä tietoa aloitamme perjantaina, koska Hurmoksen kotisali on kuulemma lauantaina varattu muuhun tarkoitukseen. Ihmettelen vähän, mutta ei siitä sen enempää, Tolvanen sanoi.

Kykyä vastaan tehokkain oli hakkuri Veikka Lindqvist 25 pisteellä. Tapio Toiviainen teki 21 pistettä. Joukkueen normaalista kokoonpanosta lepovuoron saivat yleispelaajat Michael Michelau ja Andrus Raadik sekä passari Kevin Rodriguez.