Palloliitto muisti FC Lahtea 6 500 euron sakolla

Ennen ottelun alkua FC Lahden kannattajat sytyttivät Töölön jalkapallostadionin läheisyydessä soihtuja ja heittelivät niitä. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

STT

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta antoi 6 500 euron sakon FC Lahdelle 10. elokuuta pelatun HJK–FC Lahti miesten liigaottelun tapahtumien vuoksi. Ennen ottelun alkua FC Lahden kannattajat sytyttivät Töölön jalkapallostadionin läheisyydessä soihtuja ja heittelivät niitä.

Palloliiton mukaan FC Lahden kannattajien toiminta oli jalkapallo-ottelulle poikkeuksellisen väkivaltaista ja vaarallista ja aiheutti syntyneiden esinevahinkojen lisäksi vaaran vakavista henkilö- ja esinevahingoista. Lisäksi Palloliitto piti törkeänä tekona sitä, että yksi kannattajista kaatoi tilanteessa poliisin.

– Poliisimiehen väkivaltaista vastustamista on aina pidettävä erittäin vakavana rikkomuksena, Palloliiton kurinpitopäätöksessä kerrotaan.

Kannattajien toiminnan seurauksena yksi soihtu päätyi katsomon katolle ja poltti reiän kattohuopaan.

– Yksi palavista soihduista heitettiin myös lähellä sijainneen auton pyörän alle, mikä olisi pahimmillaan voinut aiheuttaa esimerkiksi renkaan syttymisen, auton räjähtämisen ja syttymisen tuleen. Auton suuremmat vahingot on estänyt järjestysmiehen ripeä toiminta, Palloliitto kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.