Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Iivo Niskasen panokset riittivät skiathlonin puoliväliin

Olympiavoittaja Iivo Niskanen otti Planican MM-kisojen yhdistelmähiihdossa komennon, muttei kyennyt karkaamaan kärkiryhmästä perinteisen hiihtotavan osuudella. Alussa vauhtia pitänyt Niskanen taipui vapaalla hiihdetyllä jälkiosalla sijalle 13.

30 kilometrin kilpailun alkupuoliskolla Niskanen oli kärkiryhmän aktiivisin vauhdinpitäjä. Niskanen kuitenkin tunsi, etteivät hiihtovire eikä sääolosuhde antaneet mahdollisuutta karkumatkaan.

– Oli kohtalainen kulku perinteisellä, mutta ei vain pystynyt lyömään irti siitä joukossa. Ei ollut sellainen kroppa, Niskanen kertoi.

– Letka venyi, muttei mennyt poikki vaan tuli taas uudestaan kasaan. Oli sen verran nopea, karkea vesikeli.

Niskanen veti vauhdilla toisen 3,8 kilometrin perinteisen hiihtotavan kierroksen. Sen jälkeen hän hölläsi ennen suksienvaihtoa.

– Kulutin alkuun aika paljon pateja. Sen jälkeen piti pyytää muitakin vetämään, ja yritin pertsan osuuden lopulla tasata vauhtia ennen kuin lähdettiin luistelemaan.

Toinen yritys päätösmatkalla

Vapaan hiihtotavan puolikas kävi hankalaksi jo ensimmäisellä kierroksella.

– Meni aika työlääksi, kun tuli horjahdettua laskussa ensimmäisen kierroksen loppupuolella. Vasen reisi oli sen jälkeen sellaisessa syväkrampissa, että hiihto oli nousuissa niin toispuolista kuokkaa kuin olla voi. Oli selviytymistaistelua päästä maaliin, Niskanen jatkoi.

Niskaselle olisi sopinut nopeaa keliä paremmin edellispäivän hidas "samettinen vesikeli". Sellaista hän toivoo päämatkalleen eli 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtöön, joka hiihdetään 5. maaliskuuta.

Niskasen mielestä myös hiihtovireen täytyy parantua.

– Toivottavasti 50 kilometrillä olisi sen verran virtaa, että pystyisi hiihtämään nousun alhaalta ylös vähän paremmalla taakilla, Niskanen kaavaili.

– Tämän päivän kaltainen veto ei riitä, mutta ei auta kuin katsoa eteenpäin ja toivoa, että perinteisen matkalla kulkisi paremmin.