Siri Eskola johti Kirittäret taas mestaruuteen – "Tunteiden vuoristorata"

Kirittäret pääsivät juhlimaan mestaruutta tänään Jyväskylässä. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

STT

Jyväskylän Kirittäret nappasi Naisten Superpesiksen kymmenennen mestaruutensa. Mestaruus irtosi 2 930-päisen kotiyleisön edessä lauantaina Jyväskylän Hippoksella jaksovoitoin 2–0 (1–0, 3–2).

Tiukassa ottelussa voimasuhteet heittelivät puolelta toiselle, mutta lopulta Kirittäret voitti ottelun. Ottelun yksi ehdottomia hahmoja pudotuspeleistä tuttuun tapaan Siri Eskola, joka löi kolme joukkueensa neljästä juoksusta.

– Uskoin jo ennen ottelua, että ottelusta tulee melkoinen tunteiden vuoristorata ja sitä se tosiaan oli. Tyhjä olo, kun haluttu mestaruus tuli, Eskola kertasi.

Kirittärillä oli mahdollisuus katkaista loppuottelusarja jo viime sunnuntaina Porissa, mutta Pesäkarhut ei suostunut antautumaan suoraan kolmessa ottelussa. Koko sarjaa kuvastivat pienet marginaalit, jotka kääntyivät useammin jyväskyläläisten eduksi.

Toinen peräkkäinen mestaruus oli myös pelinjohtaja Jussi Viljasen mieleen. Arvostusta hopealle jääneille Porin Pesäkarhuillekin riitti.

– Tämä on ollut todella hieno sarja. Sanoisin ihan samaa, vaikka olisi menty huomenna Poriin ja hävitty.

Tiukkaa ja tarkkaa peliä

Kuten ratkaisevalta ottelulta odottaa saattaa, pelin kuva oli varsin tarkka. Avausjakson ainoa juoksu nähtiin kolmannessa vuoroparissa. Pienten marginaalien kääntymistä Kirittärien eduksi kuvasti samassa vuoroparissa ollut tilanne, jossa Pesäkarhujen juoksu hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

– Me olimme parempia sietämään vuoristoratamaisia hetkiä. Tiesimme, että myös vastustaja saa omat hetkensä aikaiseksi, Eskola mietti.

Viidennessä finaalissa ei ollutkaan yllättävää, että suurin kotiutusvastuu kasaantui Eskolan harteille. Hänen kylmäpäisyyttä kotiutustilanteissa porilaisilta ei löytynyt ottelun aikana.

Tämä näkyi erityisesti toisella jaksolla, kun Kirittärien nopeat onnistumiset pakottivat Pesäkarhut aggressiivisempaan sisäpeliin. Hyvistä vaihtolyönneistä huolimatta juoksujen aikaansaanti oli vaikeaa.

Läpi pudotuspelien vahvana kotiuttajana tunnettu Eskola nappasi pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon. 21-vuotias nainen antoi kuitenkin kunniaa koko joukkueelle.

– Meillä oli joukkue täynnä MVP-pelaajia. Tämä oli ehdottomasti joukkueen voitto.

Eskolan ja Kirittärien ilta jatkui juhlahumulla. Ensin vuorossa oli perinteinen uinti Hippoksen pesäpallostadionin viereisessä lammessa, josta ilta jatkui saunomisella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden vuokramarkkinat ylikuumenivat pahasti, asiantuntijan mielestä asuntopolitiikassa on munattu oikein olan takaa
 2. Pääkirjoitus: Faktat tarpeen koronaviruksesta
 3. Tänään selviää, onko Suomessa uusi koronavirukseen sairastunut - lue yön uutiskooste
 4. Hauesta saa maukasta ruokaa, eikä sen perkaaminen ole vaikeaa, kun ei kiirehdi – "Minäkin teen hitaasti ja varman päälle", sanoo 70 vuotta kalastanut Kalevi Kangas
 5. Tarja Koljosen Esalainen: Räpelsi puhelinta kokouksessa ja suu käy koko ajan - näin koulujen Wilma-merkinnät toimisivat myös töissä
 6. Osaatko hinnoitella asuntosi vai kuvitteletko vain? Liika kiltteys hintaneuvottelussa voi maksaa vuoden palkan
 7. "Lähivuosina on edessä isot purkutalkoot" – ARA-asuntojen jyräämistahti kiihtyy jälleen kohti uutta ennätystä, 1500:n raja meni jo rikki
 8. Ilmanlaatu on nyt poikkeuksellisen huono Lahdessa ja Hollolassa – voi aiheuttaa oireita astmaatikoille
 9. Kisatapahtumien välissä voi nauttia teatterista tai osallistua tiedetyöpajaan – näin Salpausselän kisat uudisti oheisohjelmaansa
 10. LASB pääsee aloittamaan uuden kauden puhtaalta pöydältä
 11. Joka kuntaan tulossa sähköauton pikalatauspiste – hallitus sopimassa lakiesityksestä, joka on EU-vaatimuksia tiukempi
 12. Dartsin vakava ammattivaiva säikäytti, mutta ei pysäyttänyt vääksyläistä Marko Kanteletta
 13. Riitapukariaan Orimattilassa puukottaneen tuomio aleni, hovioikeus ei pitänyt tekoa tapon yrityksenä
 14. Vaihtopenkki: Palloliiton KuPS-vyyhti on likainen, mutta tuskin tahraa Lahden mainetta
 15. Onko tässä Lahden tämän hetken lumisin maisema? Katso kuvat Salppurin kisoihin koristautuneista näyteikkunoista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.