Pekka Korvella hyvä päivä Turun raveissa

Janita Antti-Roiko kiritti Nitro Diablon raviratsastuksessa voittoisaan kiriin. LEHTIKUVA / HANDOUT / HANNA NÄRHINEN

STT

Turun Metsämäen raviradalla sunnuntai osoittautui Pekka Korvelle onnistuneeksi päiväksi.

April Combo otti johtopaikalta uran avausvoiton kaksivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa. Pekka Korpi ohjasti itse. Hänen yhtiönsä Star-Racing Oy on kasvattanut tamman sekä on myös osaomistaja.

Kaatosade piiskasi Turkua ravien alussa, mutta loppupuolella raveja aurinko paistoi ja kuivasi kaviouraa. April Combo meni ajan 17,3a, ja lujaa kirinyt An-Dorra säesti tuntumassa samalla ajalla.

– Tämä on aika järkevä ja rauhallinen tamma. Vähän ennen maalia tiesin, että April Combo pystyy pitämään ensimmäisenä. Sisärata on varsin raskas nuorelle hevoselle, ja se vei voimia aika paljon, Korpi kuvaili.

Kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunussa voiton vei Taisto Bordin valmentama Wild Sunrise, jota ajoi Jukka Torvinen. Bordin perheen yrityksen Kuuria Oy:n kasvattama ja omistama ori tienasi April Combon tavoin 15 000 euroa, ja voittoajaksi tuli 18,1a. Full Picture ja Ace Combo täydensivät seuraavilla sijoillaan Pekka Korven tallin juhlia.

Jääkiekkoseura HIFK:n raviliigavarsa Mascate Match jatkaa vakuuttavaa menoaan voittaen keulasta helposti. Ari Moilanen ohjasti ensimmäistä kertaa Pekka Korven valmennettavaa. Korpi ajoi tallikaveri Arctic Emman kakkoseksi.

Montèn eli raviratsastuksen Pohjoismaiden mestaruus ratkottiin kotimaisin voimin. Alkuvauhtiin väsyneet joutuivat taipumaan maalisuoralla, kun Janita Antti-Roiko kiritti keskijoukossa ravanneen Nitro Diablon voittoisaan kiriin. Pia Huusari valmentaa.

Kylmäveritammojen lähdössä Antti Tupamäen ajama ja valmentama Hetviina teki täydellisen soolon kaukana muiden edellä. Hallitseva ravikuningatar Vieskerin Virva laukkasi alussa jääden hännille. Timo Korvenheimon tallista voittivat Racing Boy, Sahara Sandstorm ja Sakarin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 2. Malja keväälle virtuaalisesti – seuraa Vääksyn lukion kevätjuhlaa tästä
 3. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 4. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 5. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 6. Tutut koulut lakkautusuhan alla Orimattilassa
 7. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 8. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 9. Heinolaan ei rakenneta uutta seurakuntataloa
 10. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 11. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 12. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 13. Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"
 14. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 15. Kimmo Kankaan Esalainen: Kauppojen ja ravintoloiden pelikoneet saisi sulkea pysyvästi

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 6. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 7. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 8. Fingerpori 30.5.2020
 9. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 10. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 11. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 12. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 13. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 14. Synnyttäjiä koskevia rajoituksia höllennetään Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymä pitää osan rajoituksista voimassa
 15. Näppis: Purkupihastakin lähtee aikamoinen savupilvi, millaisia mustia pilviä nouseekaan purku- eli Kierrätyspuistosta?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.