Outo episodi pudotti Kuosmasen MM-matolta

Sarjan 97 kiloa keräilyissä Elias Kuosmanen voitti aamulla Valko-Venäjän Aliaksandr Hrabovikin ja kohtaa seuraavaksi Turkin Cenk Ildemin. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Viimeiseen sekuntiin asti väkevästi taistellut Elias Kuosmanen putosi painin MM-kisoissa Kazakstanissa maanantaina mitali- ja olympiapaikkaotteluista. Kuosmanen nousi kamppailussa turkkilaista Cenk Ildemia vastaan 1–3-tilanteesta tasoihin muutama sekunti ennen loppua.

Tasatulos olisi merkinnyt Kuosmasen voittoa, mutta kilpailujen tuomaripäällikkö muutti kyseenalaisesti otteluvoiton turkkilaiselle. Jokainen ottelutehtävässä ollut tuomari näytti Kuosmaselle kahta pistettä, kun turkkilainen pyrki pakoon Kuosmasen otteesta.

– Itse mielestäni menin tilanteisiin täysillä ja haastoin turkkilaista koko ajan. Koin käsissäni, kuinka hän pakoili ja oli passiivinen. Mutta tapahtuneen tuomiomuutoksen jälkeen ei mitään ole enää tehtävissä. Täytyy vain niellä tämä kaikki, Kuosmanen murheili.

Maanantaiaamun avausottelussa Kuosmanen kukisti pistein Valko-Venäjän Aliaksandr Hrabovikin.

Haave olympiamaapaikasta kariutui

Painimaton mies ei mielellään ole painimaton. Kuosmanen sai painia MM-Kazakstanissa neljästi. Noihin otteluihin mahtui hyvää ja huonoa, mutta Kuosmasen vielä varhain maanantaiaamuna vahvana elänyt haave Tokion olympialaisten 97-kiloisten maapaikasta kariutui ikävällä tavalla.

Vuosi sitten sotilaiden maailmanmestariksi Venäjällä paininut liikuntakasvatusaliupseeri Elias Kuosmanen on jo ilmoitettu tämänvuotisiin sotilaiden MM-kisoihin. Ne käydään Kiinassa.

– Täsmälleen nyt en pysty katsomaan asioita yhtään eteenpäin. Pää kelaa vielä tätä MM-tapahtumaa, Kuosmanen selvitti puhelimitse Kazakstanin Nur-Sultanista.

Maanantaina MM-kisansa aloittaneet kolme suomalaispainijaa Lauri Mähönen (60 kg), Niko Erkkola (77 kg) ja Konsta Mäenpää (130 kg) joutuivat kukin katsomoon yhden ottelun jälkeen.

– Alkuun sain kaveria rullattua, mutta sitten minulla tilttasi täysin. Lopulta minun oli täysi työ "selvitä ottelusta hengissä", Mähönen mainitsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 2. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 5. Tutut koulut lakkautusuhan alla Orimattilassa
 6. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 7. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 8. Heinolaan ei rakenneta uutta seurakuntataloa
 9. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 10. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 11. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 12. Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"
 13. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 14. Kimmo Kankaan Esalainen: Kauppojen ja ravintoloiden pelikoneet saisi sulkea pysyvästi
 15. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 6. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 7. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 8. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 9. Poliisi löysi kadoksissa olleen Orimattilassa
 10. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 11. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 12. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 13. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 14. Näppis: Purkupihastakin lähtee aikamoinen savupilvi, millaisia mustia pilviä nouseekaan purku- eli Kierrätyspuistosta?
 15. Moottoripyöräilijä kaahasi 50 kilometrin rajoitusalueella Hollolassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.