Lentopallomiehille EM-jatkopaikka tarjolla myöhäisillassa – voitto Turkista veisi neljännesvälieriin

Päävalmentaja Joel Banks uskoo Suomen mahdollisuuksiin voittaa ottelu. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT

Suomen miesten lentopallomaajoukkueella on tänään tiukka paikka, kun EM-lopputurnauksen alkulohko C päättyy Slovenian Ljubljanassa. Kello 21.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Turkkia vastaan kyseessä on tulos tai ulos: voitolla Suomi etenee lohkosta neljännesvälieriin eli kisojen 16 parhaan joukkoon, tappio vie joukkueen kotimatkalle.

Suomella on neljästä pelistään yksi voitto ja neljä sarjapistettä. Jatkopaikkansa varmistanut Turkki sekä eilen lohkoisäntä Slovenian yllättänyt Pohjois-Makedonia ovat kahdessa voitossa ja kuudessa pisteessä. Näin ollen Suomi yltäisi 3–0- tai 3–1-voitolla Turkin ohi lohkokolmoseksi, ja 3–2-voitolla Suomi sivuuttaisi Pohjois-Makedonian lohkonelosena.

Jos Turkki kaatuu ja jatkopaikka aukeaa, Suomi pelaa neljännesvälieränsä Ranskan Nantesissa lauantaina tai sunnuntaina. Vastaan tulee jompikumpi A-alkulohkon kärkijoukkueista eli Ranska tai Italia. Ne pelaavat lohkovoitosta tänä iltana.

– Turkki on hyvä joukkue, kokeneita ammattilaisia, erityisesti molemmat passarit (Selcuk Keskin ja Arslan Eksi) ja hakkurit (Metin Toy ja Adis Lagumdzija) ovat erinomaisia. He taistelevat varmasti täysillä, ja meidän pitää olla valmiita kovaan otteluun, Suomen päävalmentaja Joel Banks miettii Lentopalloliiton sivuilla.

– Uskon meidän mahdollisuuksiimme voittaa tämä ottelu. On hyvä, että olemme saaneet levätä yhden päivän kolmen kovan pelipäivän jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Autoilijat ovat tuskastuneet jatkuviin muutostöihin Lahden Renkomäessä – Uudenmaankadun urakka on myöhässä 1,5 vuotta: "Käytännössä meillä meni koko orkesteri uusiksi", sanoo urakoitsija
 2. Pääkirjoitus: Keskustan hermo kiristyy, totuuden hetki syksyn budjettiriihessä
 3. Millamari Uotilan Esalainen: Mankeli vaihtui sähköpyörään, eikä paluuta vanhaan ole – harjukaupungissa jos jossain sähköpyörä näyttää kyntensä
 4. Kaikkein huono-osaisimmille maksettavassa tuessa isot alueelliset erot – kärjessä on niin pieniä kuntia kuin suurimpia kaupunkeja ja maakunnista Uusimaa
 5. Sadan asiantuntijan joukko tunnisti 17 ratkaisua, jotka Lahden on välttämättä tehtävä noustakseen koronakriisistä
 6. Kysymys ja vastaus: Miksi hyvinvointyhtymän ja THL:n koronavirusluvut eroavat toisistaan?
 7. Omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa Orimattilassa
 8. Lastenleirillä mennään lasten ehdoilla - "Emme opeta, että tämä on valssinaskel, vaan heitä tutustutetaan luovaan toimintaan"
 9. Poliisi taltutti päihtyneen kuskin kaasusumuttimella Päijät-Hämeen keskussairaalalla
 10. 4.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yksi uusi tartunta, yksi potilas tehohoidossa
 11. Lahtelainen Assi Jokivirta jätti kampaajan työnsä ja lähti tavoittelemaan unelmiaan: nyt hän auttaa ihmisiä rentoutumaan
 12. Lahdessa kokeillaan uusia tölkki- ja pullotelineitä, ensimmäiset viisi tilattu tällä viikolla
 13. Kysymys ja vastaus: Miksi Lahden uimahallit pysyvät suljettuina?
 14. Siviilipalveluksen koulutusjakso siirtyi koronan vuoksi verkkoon – "Etäkoulutettaviin eriin otetaan sellaisia velvollisia, joilla on tiedossa oleva työpalveluspaikka"
 15. Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen on erotettu eduskuntaryhmästä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.