Lewis Alelle vuoden ensimmäinen täysosuma UET-katsastuksessa

STT

UET-katsastus -lähtö oli Mika Forssin ohjastaman Lewis Alen heiniä Vermossa, kun nelivuotias pääsi hallitsemaan lähtöä kärkipaikalle.

Tuomas Korvenojan suojatti Lewis Ale voitti viime syksynä ikäluokan pääkilpailu Kriteriumin, mutta tänä vuonna loistokkuus oli puuttunut nelivuotiaaksi varttuneen orin otteista, eikä ykkössijoja tullut.

Keskiviikkona Vermossa Lewis Ale pääsi heti kiihdytyksessä keulapaikalle, jossa sai tehdä täysin mieleisensä juoksun. Nelivuotias piti lopussa varmaan mutta niukkaan voittoon, eikä ohjastaja Forss käyttänyt oljenkorsia.

– Kyllähän näissä juoksijahevosia on, mutten kääntänyt keppiä ja molemmat narut jäivät vetämättä, joten tosi paljon jäi varaa, Forss näki.

UET Grand Prix on nelivuotiaiden lämminveristen syksyn suurin kansainvälinen kilpailu. UET GP:n karsinnat ajetaan syyskuun lopulla Tukholmassa ja Pariisissa. Finaali kisataan Vermossa 12. päivä lokakuuta 200 000 euron ykköspalkinnolla.

Kokenut kehäkettu suuryllätyksen arkkitehtina

Kari Rosimon ohjastaman All Ready Matchin voiton puolesta rahansa likoon lyöneet saivat aihetta juhlaan, kun 83-kertoiminen jymy-yllättäjä ylsi lähtönsä parhaaksi.

Rosimo tarjosi Harri Koivusen valmentamalle All Ready Matchille edullisen suojajuoksun sisäradalla, jonka päätteeksi 7-vuotias kuittasi ohi keulassa hääränneen Mark Moren.

Rosimo,66, ei itsekään osannut odottaa kirkkainta mitalisijaa ennen lähtöä.

– Hevonen pruuvasi ihan hyvin, mutta sen perusteella odottelin rahasijaa. Tosi terävä kiri oli hevoselta.”

Odotettu ei ollut myöskään Ari Moilasen ohjastaman Tohtorin voitto 2600 metrin kisassa. Moilanen ajoi toisenkin täysosuman, kun amatöörivalmentajien lähdössä Riikka Eskonniemen valmentama Fuscus H.L. ylsi parhaaksi.

Stonecapes Rainin ja Bismarck Comeryn voitot täydensivät Toto64-kierroksen. Täysosumalla lunasti 8919,33 euroa, viidellä oikein sai 33,63 euroa, neljällä 2,17 e.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 2. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 5. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 6. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 7. Tutut koulut lakkautusuhan alla Orimattilassa
 8. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 9. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 10. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 11. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 12. Heinolaan ei rakenneta uutta seurakuntataloa
 13. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 14. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 15. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 28.5.2020
 3. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, nyt käynnissä tarkkailuvaihe – "Ei olisi ennenkuulumatonta, että palo voisi vielä jostain syttyä"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 6. Fingerpori 30.5.2020
 7. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 8. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 9. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 10. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän
 11. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 12. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 13. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 14. Synnyttäjiä koskevia rajoituksia höllennetään Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymä pitää osan rajoituksista voimassa
 15. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.