Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Utah katkaisi kolmen ottelun tappioputken, Markkanen heitti 23 pistettä

Lauri Markkasen Utah Jazz kiri viimeisten viiden peliminuutin aikana 12 pisteen takaa 122–116-voittoon Toronto Raptorsista. Samalla Utah onnistui katkaisemaan kolmen ottelun tappiokierteensä.

Utahin suomalaispelaaja Lauri Markkanen heitti ottelussa 23 pistettä ja oli joukkueensa paras pistemies yhdessä Walker Kesslerin kanssa. Markkaselle merkittiin myös yhdeksän levypalloa ja viisi korisyöttöä.

Markkasella oli vastassaan tähdistöotteluun loukkaantuneiden pelaajien korvaajaksi valittu Raptorsin laitahyökkääjä Pascal Siakam, joka takoi 35 pistettä ja upotti kolmosensa tarkkuudella 5/7.

Utahilla oli Torontossa kapea miehistö, sillä aiemmin tällä viikolla tehtyjen pelaajakauppojen jälkeen joukkueeseen tulleet kolme pelaajaa Russell Westbrook, Juan Toscano-Anderson ja Damian Jones olivat sivussa. Lisäksi Jordan Clarkson oli sairastunut eikä pelannut.

– Viime pelin päivä oli vaikea. Tänään kaikki olivat hiukan rauhallisempia. Siirtotakarajaan liittyvä hermoilu on ohi, epävarmuus on ohi, ja se auttaa kaikkia rauhoittamaan mielensä, Jazzin valmentaja Will Hardy sanoi NBA:n nettisivuilla.

Toronto johti 112–100, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat viisi minuuttia. Jazz vastasi 12–0-kirillä, ja Markkasen kolmen pisteen peli vei Jazzin johtoon runsaat kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä.

– Useat kaverit onnistuivat lopussa, mutta vaikuttavinta oli meidän puolustuksemme, Hardy sanoi.

Yleisesti on arveltu, ettei Utah peluuta lainkaan Lakersista tämän viikon pelaajakaupassa hankittua Russell Westbrookia, vaan ostaa tämän 47 miljoonan dollarin sopimuksen ulos. Utahin GM Justin Zanik kertoi kuitenkin perjantaina Salt Lake City Tribunen mukaan, että Westbrook saatetaan sittenkin nähdä Jazzin paidassa kuluvan kauden aikana.

– Olemme hänen kanssaan avoimia kaikille vaihtoehdoille, Zanik sanoi ja lisäsi, ettei mitään päätöksiä ole toistaiseksi tehty.

Utahin kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla New York Knicksiä vastaan.