Suomalaisravuri Backward's Boy voitti Ruotsissa

STT

Paavo Karkulehdon valmentama ja Mauri Jaaran ajama Backward’s Boy kävi voittamassa 130 000 kruunun palkintorahat Suomeen Bodenin Mäster Gustafs Pokal -kisasta torstai-iltana. Backward's Boy oli ykkönen sekä karsinnassa että finaalissa.

Finalistit seulottiin kahdesta karsintalähdöstä. Backward’s Boylla oli takarivin lähtöpaikka. Jaara uskoi hevoseen ja kierrätti sen ensin johtohevosen rinnalle ja siitä ylivoimaiseen voittoon. Tuomas Pakkasen hevoset Uomo Show ja Crystal Cool ottivat sijat kaksi ja kolme. Ove A Lindqvistin Lexington Tooma vei johtopaikalta isompivoittosummaisten karsinnan.

Finaali juostiin mailin volttilähtönä. Jaara valitsi kolmosradan. Backward’s Boy haki heti keulapaikan. Jaana Haapakosken ja Sakari Peuraniemen omistama ruuna hallitsi ja voitti ajalla 13,9/1 640m. Lexington Tooma kiersi takamatkalta niukasti kakkoseksi ohi Crystal Coolin.

– Valmentaja ei aikonut ilmoittaa hevosta tänne, mutta sain hänet houkuteltua. Kunto oli niin hyvä, ja ajattelin, että varmasti jotain palkintoja saamme, kertoi Jaara, joka on nyt voittanut Mäster Gustafs Pokalin neljä kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.