Lentopallomiehet ovat selvinneet jo yhdestä painekattilasta – lauantaina edessä on toinen

Suomen lentopallomaajoukkue kohtaa lauantaina Ranskan EM-kilpailujen neljännesvälieräottelussa. Ranska hävisi alkulohkovaiheessa ainoastaan yhden erän. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT

Suomen miesten lentopallomaajoukkue haastaa lauantaina Ranskan EM-kilpailujen neljännesvälieräottelussa. Suomen joukkueen konkari Antti Siltala myöntää vastustajan laadun, mutta maajoukkue ei ole valmis antautumaan.

– Vastustajalla on kotikenttäpaineet. Meillä on hyvä leijasyöttö, jota pitää pystyä hyödyntämään ja saada vastustaja kammettua irti, Siltala kommentoi puhelimitse STT:lle.

– Erien lopussa pitää olla rohkeutta ja pelata hyvin jatkopallot.

Suomi nappasi Sloveniassa pelatussa alkulohkossa kaksi voittoa ja sai menolipun jatkopeleihin. Ranska voitti alkulohkonsa viisi ottelua ja kärsi vain yhden erätappion.

– Ranska on Puolan ja Venäjän ohella suuri mestarisuosikki. Runko on pelannut pitkään yhdessä. Heillä on vahva torjunta ja puolustus kaikkiaan. He kaivavat palloja peliin ja syttyvät näihin koviin peleihin, 35-vuotias yleispelaaja Siltala ennakoi pudotuspeliasetelmaa.

Ei puheita vaan tekemistä

Suomen valmistautumisjakso arvokilpailuihin oli erittäin kuoppainen. Päävalmentaja Joel Banksin komennossa tuli 18 peräkkäistä tappiota virallisissa maaotteluissa ennen kuin Pohjois-Makedonia kaatui EM-avauksessa.

Suomi täytti tavoitteensa ja varmisti jatkopaikan voitettuaan alkulohkon päätöspelissä Turkin 3–2 hienon taistelun jälkeen.

– Jos Valko-Venäjää vastaan olisi saatu yksi piste enemmän, meillä olisi ollut kolme voittoa alkulohkosta. Silloin alkulohkon suorituksia olisi käsitelty aivan eri tavalla, Siltala viittaa tiedotusvälineiden ja lentopalloa seuraavien maalaamiin tunnelmiin.

Seitsemänkertainen EM-kävijä Siltala liittyi joukkueeseen vasta loppukesästä eikä halua kommentoida keväällä alkanutta tappioputkea ja kesällä joukkueessa vallinnutta tunnelmaa.

– Joukkue ja valmentaja ovat hienosti kestäneet paineet. Valmentajan jatkoa ovat kommentoineet sellaisetkin, joiden ei olisi pitänyt. Turnauksen aikana pitää muistaa antaa työrauha.

Siltala kolusi pitkään kovia ulkomaisia sarjoja ennen paluutaan Suomeen mutta ei myönnä pukukopissa ottavansa iso roolia joukkueen sytyttämisessä.

– En pidä puheita, vaan johdan tekemisellä, Siltala paaluttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kaikkein huono-osaisimmille maksettavassa tuessa isot alueelliset erot – kärjessä on niin pieniä kuntia kuin suurimpia kaupunkeja ja maakunnista Uusimaa
 2. Sadan asiantuntijan joukko tunnisti 17 ratkaisua, jotka Lahden on välttämättä tehtävä noustakseen koronakriisistä
 3. Kysymys ja vastaus: Miksi hyvinvointyhtymän ja THL:n koronavirusluvut eroavat toisistaan?
 4. Omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa Orimattilassa
 5. Lastenleirillä mennään lasten ehdoilla - "Emme opeta, että tämä on valssinaskel, vaan heitä tutustutetaan luovaan toimintaan"
 6. Poliisi taltutti päihtyneen kuskin kaasusumuttimella Päijät-Hämeen keskussairaalalla
 7. 4.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yksi uusi tartunta, yksi potilas tehohoidossa
 8. Lahtelainen Assi Jokivirta jätti kampaajan työnsä ja lähti tavoittelemaan unelmiaan: nyt hän auttaa ihmisiä rentoutumaan
 9. Lahdessa kokeillaan uusia tölkki- ja pullotelineitä, ensimmäiset viisi tilattu tällä viikolla
 10. Kysymys ja vastaus: Miksi Lahden uimahallit pysyvät suljettuina?
 11. Siviilipalveluksen koulutusjakso siirtyi koronan vuoksi verkkoon – "Etäkoulutettaviin eriin otetaan sellaisia velvollisia, joilla on tiedossa oleva työpalveluspaikka"
 12. Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen on erotettu eduskuntaryhmästä
 13. Hämeenmaan ja Kymen Seudun Osuuskaupan autokaupat yhdistyvät
 14. Lahden Aleksin ylikulkusillalle tuli kaksi uutta vaihtoehtoa: tunneli tai jaettu katutila
 15. Päihtyneet kuskit jäivät kiinni kahdesti samana päivänä Päijät-Hämeessä – autossa ei ollut tuulilasia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.