Lentopalloliitto käsittelee Joel Banksin jatkoa ehkä jo alkavalla viikolla

Valmentaja Joel Banks lentopallon miesten EM-kilpailuiden yhteydessä Ljubljanassa Sloveniassa 13. syyskuuta 2019. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT

Joel Banksin jatko lentopallomaajoukkueen päävalmentajana ratkeaa mahdollisesti jo alkavalla viikolla. Lentopalloliitolla on mahdollisuus purkaa Banksin sopimus EM-kisojen jälkeen, ja liiton urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi kertoi, että päävalmentajan tilanteen arviointi alkaa pelaajapalautteen kuuntelulla.

– Ensin käydään pelaajapalautteet läpi. En nyt ihan viitsi tänään niitä kysellä, mutta ensi viikolla. Uskon että mahdollisimman pian ensi viikon aikana myös liitossa asia käsitellään, Heikkiniemi kertoi puhelimitse.

Muutamat entiset maajoukkuepelaajat ovat julkisuudessa kritisoineet Banksia, mutta kesän mukana olleista pelaajista arvostelua ei ole julkisuuteen tullut.

– Meidän pelaajapoolimme on rajallinen. Me emme voi vaihtaa pelaajia valmentajan mukaan, vaan meidän täytyy saada pelaajat sitoutumaan. Toki pelaajat eivät tee päätöstä valmentajasta, Heikkiniemi sanoi.

Ennen EM-kisoja Suomi hävisi Banksin johdolla kesän kaikki maaottelunsa niin Kultaisessa liigassa kuin olympiakarsinnoissa. EM-kisoissa Suomi selvitti tiensä alkulohkosta jatkoon, mutta viimeistään ensimmäisessä jatkopelissä Ranskaa vastaan Suomen tulivoiman puute huippumaita vastaan tuli selväksi.

– Kultaisessa liigassa meillä oli selvä suunnitelma, että nuorempia pelaajia pitää saada kentälle. Tuloksellisesti se meni huonosti, mutta olen siihen tyytyväinen, että muita tavoitteita saavutettiin. Olympiakarsinnasta puhuttiin, että se olisi ollut helppo, mutta meidän olisi pitänyt voittaa kaksi top kymmenen -maata ja yksi samantasoinen, että en nyt tiedä oliko se niin helppo. EM-kisoista täytyy muistaa, että Joel tuli meille toukokuussa, että ei siinä ollut paljoa aikaa rakentaa. Siihen nähden olen EM-tulokseen tyytyväinen, Heikkiniemi sanoi.

Suomi isännöi kahden vuoden kuluttua yhtä EM-alkulohkoa. Miten paljon siihen mennessä joukkueeseen nousee uusia nuoria?

– Maajoukkueessa on tyypillisesti pelaajia noin kymmenestä ikäluokasta. Nuorten maajoukkueista nousee miesten maajoukkueeseen hyvin marginaalinen määrä, nollasta kahteen pelaajaa ikäluokkaa kohti. Kyllä me uskomme, että nuorissa pelaajissa on potentiaalia, mutta se vaatii valtavaa työmäärää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeessä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa - liittyvät kahteen tunnistettuun tautiryppääseen
 2. HS: Lahtelaisen ravintolan omistajaa syytetään ihmiskaupasta
 3. Hollolan Kiikunlähteelle johtava Kiikuntie rajataan vain asukkaiden käyttöön – autot on jatkossa pysäköitävä yli kilometrin päähän lähteestä
 4. Lahden Nelostiellä sattui neljän auton ketjukolari
 5. Viihdealan ammattilaisia tulvii Lahteen syyskuussa Rockfutis 2020:n käynnistyessä – "Mahtavaa päästä Lahteen, se on kunnon rokkikaupunki"
 6. Turo's Hevi Gee sai alkunsa Lahden Torven pikkujouluista – "Ihan samat kohdat naurattivat tai aiheuttivat myötähäpeää kuin silloinkin", muistelee Orimattilassa asuva bändin entinen laulaja Hara Laukkanen yli 30 vuotta myöhemmin
 7. Nelostieltä sivuun ajautunut auto törmäsi liikennemerkkiin Hartolassa
 8. KymiRingillä juostaan ja pyöräillään viikonloppuna – mukana mestareita ja mielenkiintoinen isän ja pojan taistelu
 9. Lukijalta: Pyöräilyolosuhteita kehitetään yhdessä käyttäjien kanssa
 10. Sädehoitoa saavien määrä kasvanut viime vuosina Lahdessa – syksyllä kaupungissa on käytössä uusi sädehoitolaite
 11. Suomessa kuusi uutta koronavirustartuntaa – viruksen takia sairaalassa olevien määrä putosi kolmannekseen
 12. Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää joka tapauksessa varjon presidenttihaaveiden ylle"
 13. Näppis: Keskustan nopeusrajoitus 40 km/h on ihan sopiva, mutta kukaan ei kontrolloi
 14. Historiallinen Paimenkallio halutaan herättää henkiin Heinolassa
 15. Valenuuska voi aiheuttaa vakavan myrkytyksen – "Niistä voi seurata nikotiinin yliannostus"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.