Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Suomen miehet nappasivat viestikullan EM-hiihtosuunnistuksessa

Suomen miesten hiihtosuunnistusjoukkue saavutti kultaa Latvian Madonassa järjestettävien EM-kilpailujen viestissä. Suomen kolmikko Eevert Toivonen, Aapo Viippola ja Niklas Ekström jätti hopeajoukkue Sveitsin yli kahden minuutin päähän.

Viestiratkaisussa oli dramatiikkaa, sillä Norjan toisen osuuden suunnistaja hylättiin. Ekström lähti päätösosuudella jahtaamaan norjalaisankkuri Jörgen Baklidia, joka oli muiden tavoin vielä tuolloin tietämätön hylkäyksestä.

– Loppulenkillä sain Norjan ankkurin kiinni ja lähdin siinä vaiheessa taistelemaan ihan tosissaan, sillä tuosta hylkäystilanteesta ei ollut mitään tietoa. Viimeisen rastin tuntumassa Norja kuitenkin liputettiin sivuun, ja päästiin Eevertin ja Aapon kanssa juhlimaan mahtavaa mestaruutta, Ekström kuvaili Suunnistusliiton tiedotteessa.

Naisten viestissä Suomi oli kuudes kolmikollaan Nina Kärnä, Satu Tuomisto ja Maria Hoskari. Naisten viestivoiton otti Ruotsi.