Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Suomen naisista vain Krista Pärmäkoski ennätti kärkikymmenikköön Toblachin kympillä – "Alku oli tahmeaa, mutta loppu ihan hyvä"

Krista Pärmäkoski toipui Les Roussesin maailmancupin notkahduksestaan kärkikymmenikköön lauantaina Italian Toblachissa. Pärmäkoski hiihti vapaan hiihtotavan kympillä yhdeksänneksi. Viime viikolla hän oli samalla matkalla vasta 20:s.

Ruotsin Ebba Andersson voitti Toblachin kilpailun ylivoimaisesti ennen Yhdysvaltain Jessie Digginsiä ja Norjan Ingvild Flugstad Östbergiä. Pärmäkoski jäi 47,3 sekuntia voittajasta.

– Hiihto oli jo parempaa kuin viime viikonloppuna. Ei tarvitse mököttää, kun lähtee kämpille, Pärmäkoski sanoi Hiihtoliiton äänitallenteella.

– Alku oli tahmeaa, mutta loppu oli ihan hyvä.

Pärmäkoski keskeytti tammikuussa Tour de Skin vatsataudin takia. Sen jälkeen hän hiihti ylivoimaisen mestaruuden Tampereen SM-kisojen kympillä, mutta Les Roussesissa meno oli tukkoista. Lauantaina hän jäi 14,1 sekuntia kolmannesta sijasta.

– Planican MM-kisoihin on vielä aikaa. Ehkä vauhti alkaa löytyä askel kerrallaan ennen sitä, Pärmäkoski muistutti vajaan kolmen viikon kuluttua alkavasta kauden päätapahtumasta.

Niskanen oli leiritunnelmissa

Kerttu Niskanen jäi 54,1 sekuntia Anderssonista ja sijoittui 12:nneksi.

– Ei mikään huippuhiihto, muttei myöskään mikään katastrofi. En päässyt hirveän hyvin vauhtiin ja hiihto jäi vähän puurtamiseksi, mutten jää tätä suremaan, Niskanen kertoi V Sportin haastattelussa.

Niskanen antoi ymmärtää, ettei hän hiihdä Toblachin viestissä sunnuntaina.

– Nyt leirille Seiser Almiin valmistautumaan MM-kisoihin, Niskanen vahvisti korkean paikan leirisuunnitelmansa.

Eveliina Piippo oli Toblachin kympillä 24:s, Jasmi Joensuu 31:s, Emmi Lämsä 37:s ja Anne Kyllönen 42:s.

Maailmancupia johtava Norjan Tiril Udnes Weng oli vasta 29:s, ja Tour de Skin ruotsalainen voittaja Frida Karlsson jäi 11:nneksi.

Diggins nousi cupin kokonaistilanteessa Niskasen ohi toiseksi, mutta Niskanen johtaa edelleen normaalimatkojen cupia.