Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Ranskalainen F1-ajaja Jean-Pierre Jabouille kuoli – ajoi kaksi gp-voittoa, joista ensimmäinen jäi historiaan

Formula ykkösissä 1970-luvulla ja 1980-luvun alkupuolella kaikkiaan 49 gp-kisaa ajanut ja niistä kaksi voittanut ranskalainen Jean-Pierre Jabouille on kuollut, kertoi hänen perheensä uutistoimisto AFP:lle. Jabouille oli 80-vuotias.

Jabouille jäi F1-historiaan kaudella 1979 voittamalla Ranskan gp:n Dijonissa Renault-tallin autolla: voitto oli ensimmäinen turboahdetulla autolla F1:ssä. Seuraavana vuonna hän voitti Itävallan gp:n, ja uraan mahtui myös kuusi paalupaikkaa. Turboaikakauden alun luotettavuusongelmista kertoo se, että Jabouille keskeytti vuosina 1977–81 kaikkiaan 37 kisaa.

– Ajattelin vain, että pääsisinpä maaliin. Ja se (voitto) oli suuri ylpeyden hetki, koska F1:ssä on hyvin vaikea voittaa. Ja se oli myös helpotus, koska olin ollut usein johtopaikalla ja aina oli tullut ongelmia luotettavuuden kanssa, Jabouille muisteli muutama vuosi sitten historiallista voittoaan Ranskan gp:ssä 1979.