Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Aapo Viippolalle hopeaa ja Niklas Ekströmille pronssia EM-hiihtosuunnistuksessa – "Oikein hyvä veto"

Aapo Viippola ylsi hopealle ja Niklas Ekström pronssille hiihtosuunnistuksen EM-kisojen miesten keskimatkalla Latvian Madonassa. Kilpailun voitti Ruotsin Linus Rapp, jolle Viippola hävisi 37 sekuntia.

– Lähdin tänään rauhallisemmin liikkeelle ja etenin keskittyneesti rastiväli kerrallaan. Puolenvälin jälkeen aloin lisätä vauhtia, ja siinä tuli yksi pieni virhe ja hieman huonompi reitinvalinta. Muutoin se oli kuitenkin sujuvan varmaa suunnistamista ja oikein hyvä veto, vaikka yksi mies parempi olikin, Viippola sanoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Ekström sijoittui tiistaina sprintissä kolmanneksi, joten mitali oli hänelle toinen Latvian EM-kisoista. Suomalaismiesten panos oli keskimatkalla vahva, sillä Eevert Toivonen oli neljäs.

Naisten keskimatkalla voittoa juhli Viron Daisy Kudre-Schnyder. Suomalaisnaisista paras oli viidenneksi sijoittunut Maria Hoskari.

Suomalaiset saivat kolme mitalia 17-vuotiaiden EM-keskimatkoilla, kun Johanna Naskali ja Sanni Hoskari juhlivat tytöissä kaksoisvoittoa ja Eemil Koskinen oli pojissa kolmas.