Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Mari Eder pakeni lumimyrskyä vuoren toiselle puolelle – Suomen ampumahiihtäjät virittelevät MM-kuntoa Alpeilla ja Kontiolahdella

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen pääjoukko harjoittelee Kontiolahdella sunnuntaihin asti ennen ensi viikolla Saksan Oberhofissa alkavia MM-kilpailuja, mutta muutama urheilija virittelee kisakuntoaan jo alppimaisemissa.

Itävallassa asuva Mari Eder tosin joutui poikkeamaan alkuperäisestä suunnitelmastaan.

– Vaihdoin Itävallasta Italian puolelle. Aikamoisia säämuutoksia oli tulossa. Luvattiin jopa metri lunta, joten olen vuoren toisella puolella ja toivottavasti pääsen valmistautumaan hyvissä olosuhteissa tämän loppupätkän, etäyhteydellä MM-joukkueen mediatilaisuuteen keskiviikkona osallistunut Eder kertoi.

Eder on yltänyt tällä kaudella maailmancupissa parhaimmillaan viidenneksi, kun hän selvitti joulukuussa Ranskan Annecyssä käydyn pikakilpailun yhdellä sakolla. Ladulla on riittänyt vauhtia tuttuun tapaan, mutta ampumasuorituksissa vaihtelu on ollut suurta.

– On ollut hyviäkin suorituksia, ja on tuntunut melkein ampumahiihdolta, hän naurahti.

– Minun kohdalla ratkeaa aika paljon ampumapenkalla. Hiihto on ollut kohtuullisen tasaista. Tammikuun alussa oli hankaluuksia, mutta keskiarvollisesti ero joulukuuhun ei ollut iso. Tammikuun lopussa pääsin taas kiinni hyvään hiihtoon.

Kroppa sopivan "fressinä"

Tuomas Harjula valmistautuu Italiassa, mutta Tero Seppälä luottaa kilpailemiseen Itävallassa.

– IBU Cupin kilpailut ovat tärkeitä treenejä, koska tammikuussa jäi kisoja väliin. Odotan MM-kilpailuissa kauden parhaita suorituksia ja sijoituksia, maailmancupissa tällä kaudella parhaimmillaan 17:nneksi sijoittunut Seppälä viestitti.

Harjula ylsi samassa joulukuisessa Hochfilzenin takaa-ajokilpailussa 14:nneksi, mutta puristi viikkoa myöhemmin Annecyssä yhteislähtökilpailun kymmenenneksi.

Olli Hiidensalo aloitti kauden 11. sijalla Kontiolahden normaalimatkan kilpailussa ja on yltänyt pisteille jokaisessa maailmancupin kilpailussaan.

– Edellisten kilpailujen jälkeen palauttelin pari päivää ja sitten harjoittelin taas kovaa. Uskon, että kaikki menee hyvin (MM-valmistautumisessa), kunhan en vain treenaa liikaa ja pystyisin pitämään kropan sopivan "fressinä".