Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Turvallisuus huolena – Ruotsin yleisurheilijat voivat vetäytyä EM-hallikisoista Turkista

Ruotsin yleisurheiluliitto harkitsee vetäytymistä yleisurheilun EM-hallikilpailuista, jotka järjestetään maaliskuun alussa Turkin Istanbulissa. Perusteena on huoli urheilijoiden turvallisuudesta, sillä Ruotsin ja Turkin poliittiset suhteet ovat kiristyneet.

Ruotsi ja Suomi hakevat yhtä aikaa puolustusliitto Naton jäseneksi, mutta hakemukselta puuttuu yhä Turkin ja Unkarin hyväksyntä. Turkki suhtautuu Ruotsiin erityisen kriittisesti, ja välit kiristyivät entisestään, kun äärioikeistolaispoliitikko Rasmus Paludan poltti muslimien pyhän kirjan Koraanin mielenilmauksessaan Turkin suurlähetystön lähellä Tukholmassa runsas viikko sitten.

– Meidän täytyy varmistaa, että pystymme oleskelemaan Turkissa turvallisesti, sanoi Ruotsin maajoukkuekippari Kajsa Bergqvist Expressenille.

Ruotsi, Tanska, Norja ja Suomi ovat varoittaneet Turkissa olevia kansalaisiaan ja kehottaneet heitä välttämään väkijoukkoja ja mielenosoituksia.

Suomen yleisurheilumaajoukkueita Urheiluliitossa johtava Tuomo Salonen arvioi STT:lle, ettei Turkin EM-kisamatkalle ole suomalaisten osalta estettä.

– Vaikuttaa siltä kotimaisen median perusteella, että Turkin suunnassa suhtautuminen Suomen Nato-hakemukseen on positiivinen tai neutraali. En näe huolia, Salonen sanoi.

Urheiluliitto valitsee EM-hallikisojen urheilijat kolmen viikon kuluttua. Salonen uskoo, että joukkue koostuu vähintään kymmenestä, jopa yli 15 urheilijasta.

– Hallikausi on vasta käynnistynyt. Seuraavat kolme viikonloppua ovat kiireisiä, ja ne määrittävät, kuinka moni saavuttaa EM-paikan, Salonen sanoi.

Suomalaiset kilpailevat nyt ahkerasti ulkomailla hallikisoissa. Kotimaassa tärkeimmät kisat ovat Tampereella 9. helmikuuta ja SM-hallit Helsingissä 18.–19. helmikuuta. EM-hallikilpailut kisataan 2.–5. maaliskuuta.