Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Kerttu Niskanen kamppaili Ebba Anderssonin jälkeen toiseksi maailmancupin yhteislähdössä – Johanna Matintalo oli Les Roussesissa seitsemäs, Krista Pärmäkoski kymmenes

Kerttu Niskasen ja Ebba Anderssonin kaksinkamppailu maastohiihdon maailmancupin yhteislähdössä päättyi Les Roussesissa ruotsalaisen voittoon. Andersson jätti perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin kilpailussa Niskasen 22,1 sekunnin erolla toiseksi.

Kolmanneksi sijoittunut Norjan Astrid Öyre Slind pääsi ensi kertaa urallaan maailmancupin palkintopallille.

Andersson karisti Niskasen kannoiltaan reitin jyrkissä haarakäyntinousuissa.

– Ne olivat minulle rankkoja kohtia. Minulla oli heti vaikeuksia, kun piti mennä ladun sivuun ja haaralle, Niskanen tunnusti V Sportin tv-haastattelussa.

Andersson karkasi Niskaselta jo kympin kohdalla, mutta suomalainen otti eron kiinni neljännellä 3,3 kilometrin lenkillä.

Viidennen kierroksen ratkaisu pitkässä haarakäynnissä ei tullut Niskaselle yllätyksenä, kun Andersson oli jo voittanut Les Roussesissa vapaan hiihtotavan kympin perjantaina.

– Oletin, että Ebba haluaa pitää vauhtia. Yritin sinnitellä mukana niin pitkään kuin jaksoin, kunnes oli pakko päästää irti, Niskanen jatkoi.

– Eroa Ebbaan tuli paljon, mutta toisaalta sitä tuli hyvin myös taaksepäin. Ihan ok tulos.

Matintalo ja Pärmäkoski kaipaavat terävyyttä

Johanna Matintalo hiihti seitsemänneksi ja antoi jykevän näytön Planican MM-kisojen päätösmatkalle eli 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtöön.

– Positiivinen kisa, oli ihan hyvää menoa. Tämä kertoo, että olen MM-kisoja ajatellen ainakin jotenkin kartalla, Matintalo maisteli tulosta ja suoritustaan.

– Perusvauhti on jo hyvä. Viimeinen vaihde varmasti löytyy, kun harjoituskuormaa kevennetään.

Alkumatkasta kaatunut Krista Pärmäkoski hiihti Les Roussesin viikonlopun parhaan kilpailunsa ja sijoittui kymmenenneksi. Hän hiihti loppumatkan samassa takaa-ajoryhmässä Matintalon kanssa.

– Selkeästi parempaa hiihtoa kuin edellispäivinä, Pärmäkoski totesi V Sportilla.

– Kaatuminen harmittaa. Alamäessä oli ilmeisesti tullut jää esiin ja suksi lähti alta. Vauhdikkaassa alamäessä kärkeen tuli paljon gäppiä. Toivottavasti ensi viikonloppuna Toblachin maailmancupissa hiihto on jo terävämpää.

Eveliina Piippo oli 20 kilometrillä 17:s. Lauantain sprintissä välieriin yltänyt Anne Kyllönen ei päässyt kovasti odottamassaan kilpailussa parhaaseen vauhtiin, mutta kamppaili maaliin sijalla 20. Katri Lylynperä keskeytti.