Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Australian avointen turnausjohtaja ohjeisti Djokovicin perhettä varovaisuuteen

Australian avoimen tennisturnauksen johtaja Craig Tiley ohjeistaa Novak Djokovicin perhettä varovaisuuteen, kun kilpailu huipentuu sunnuntaina Melbournessa miesten kaksinpelin finaaliin serbialaissuuruus Djokovicin ja Kreikan Stefanos Tsitsipasin välillä.

Djokovicin isä Srdjan Djokovic nostatti viikonlopun alla kohun poseeratessaan videolla Venäjän lippua pitäneen miehen kanssa. Lipussa oli Venäjän presidentin Vladimir Putinin kuva. Video herätti vastareaktion etenkin Ukrainassa, joka on ollut yli 11 kuukautta Venäjän hyökkäyssodan kohteena.

Tileyn mukaan Djokovicin perheen on syytä kiinnittää jatkossa huomiota siihen, keiden kanssa he suostuvat yhteiskuviin. Turnauspäällikkö kertoi Melbourne Age -lehdelle keskustelleensa asiasta perheen kanssa hyvän tovin.

– Kun satojatuhansia ihmisiä tulee porteista sisään, joukossa on luonnollisesti myös ihmisiä, joilla on häiritseviä aikomuksia. Silloin ei saa jäädä ihmismassan keskelle, Tiley sanoi lehdelle.

Novak Djokovic korosti välierävoittonsa jälkeen, että hänen isänsä on rauhan puolella ja lippukuvassa oli kyse väärinkäsityksestä. Myös Tiley jakoi näkemyksen.

– Hänen isänsä ei tue sotaa, ja perhe on keskittynyt tukemaan rauhaa.

Turnausjärjestäjät ovat kieltäneet Venäjän ja Valko-Venäjän lippujen tuomisen katsomoon. Maiden pelaajat eivät saa edustaa kotimaitaan tenniskentillä, vaan he pelaavat neutraaleina.

Novak Djokovic metsästää sunnuntaina jo kymmenettä Australian avointen mestaruuttaan, joka nostaisi hänet 22 grand slam -titteliin Rafael Nadalin rinnalle. Tsitsipas jahtaa uransa ensimmäistä grand slam -turnausvoittoaan.