Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

FIS vakuuttaa: Venäläisurheilijoita ei nähdä Planican MM-hiihdoissa

Kansainvälinen olympiakomitea KOK linjasi keskiviikkona, että se tutkii mahdollisuuksia Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden urheilupannan lieventämiselle. Torstaina ruotsalaislehdet Aftonbladet ja Expressen kertoivat, että kansainvälinen hiihtoliitto FIS pohtii sekin ovien aukaisemista venäläis- ja valkovenäläisurheilijoille, mahdollisesti jopa helmi-maaliskuun MM-hiihtoihin Planicassa.

Venäläisiä ja valkovenäläisiä ei kuitenkaan nähdä Planican laduilla ja mäissä, vakuutti FIS:n pääsihteeri Michel Vion Viaplay-kanavan haastattelussa perjantaina.

– Se ei ole mahdollista. Meillä ei ole suunnitteilla kokousta ennen MM-kisoja, ja mitään päätöstä ei voida tehdä ennen MM:ää, Vion sanoi.

FIS päätti lokakuussa, että venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden sulku liiton kisoista pysyy voimassa koko kauden. FIS kokoustaa seuraavan kerran huhtikuussa, ja tuolloin asiaa taas käsitellään.

– Olemme aina sanoneet noudattavamme KOK:n suosituksia. Mutta se on FIS:n hallituksen päätös, ja ennen tuota kevään kokousta emme kommentoi lokakuista päätöstämme enempää, Vion totesi.