Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Oululaisseura Etta suljetaan lentopallon miesten Ykkössarjasta

Lentopalloliiton sääntöryhmä on päättänyt sulkea oululaisseura Ettan miesten toiseksi korkeimmalta sarjatasolta eli Ykkössarjasta ja mitätöidä joukkueen tämän kauden otteluiden tulokset. Mikäli seura pyrkii jatkamaan pelaamista tulevilla kausilla, sen on anottava sarjapaikkaa liiton kilpailuryhmältä.

Liiton sääntöryhmä ilmoitti samalla asettavansa Etta ry:n vastuuhenkilön Jukka Parkkisen kuluvaksi kaudeksi toimitsijakieltoon. Ettan rangaistus juontaa viime kauteen, jolloin seura pelasi miesten pääsarjassa Mestaruusliigassa.

Lentopalloliiton kotisivujen mukaan Etta "ei ole hoitanut kauden 2021–2022 vastuitaan liigalisenssisopimuksen eikä kilpailusääntöjen mukaisesti".

– Tuottamus Ettan osalta katsotaan syntyvän vähintään törkeänä huolimattomuutena ja laiminlyönteinä liittoon päin jättämällä ilmoittamatta liigalisenssin ja urheilutoiminnan siirrosta ja jättämällä valvomatta, että velvoitteet urheilutoimintaan liittyen (erityisesti korvaukset pelaajille ja valmentajille) tulevat hoidettua kauden 2021–2022 aikana tai sen jälkeen, liiton kotisivuilla todetaan.

Liiton mukaan sillä ei ole aiemmin ollut yksityiskohtaista tietoa Ettan toiminnasta viime kauden tapahtumien yhteydessä.