Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

MT: Urheiluministeri tyrmää KOK:n aikeet sallia venäläisten ja valkovenäläisten paluu urheilun kilpakentille

Urheilusta vastaava ministeri Petri Honkonen (kesk.) tyrmää Kansainvälisen olympiakomitean kaavailut päästää venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat takaisin kansainvälisille kilpakentille, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Olympialiikkeen kattojärjestö KOK kertoi keskiviikkona tutkivansa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden mahdollisuutta palata kisoihin.

– En missään olosuhteissa tule hyväksymään sitä, että hyökkäyssotaa käyvän maan urheilijat palaavat vallitsevassa tilanteessa kilpailuihin, tiede-ja kulttuuriministeri Honkonen sanoi MT:lle.

KOK ilmoitti keskiviikkona, että viime helmikuussa asetetut sanktiot ja suositukset Venäjää ja Valko-Venäjää kohtaan ovat yhä voimassa. Maan urheilijoiden panna liittyy Venäjän viime helmikuussa aloittamaan hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan. Valko-Venäjä on konfliktissa Venäjän liittolainen.

Suomen olympiakomiteakaan ei halua vapauttaa venäläisiä ja valkovenäläisiä kilpailemaan, ja OK on kertonyt kantansa Kansainväliselle olympiakomitealle.

– Positiivinen signaali KOK:n tiedotteessa on, että aiemmat sanktiot ja suositukset pysyvät toistaiseksi voimassa, ja että mahdollisen paluun yhteydessä pohditaan tiukkoja reunaehtoja, kommentoi OK:n toimitusjohtaja Taina Susiluoto tiedotteessa.

Joissakin urheilulajeissa, kuten tenniksessä, Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat voivat kilpailla ilman maatunnuksia.

Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat tervetulleita Aasian kisoihin

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voivat kilpailla tänä vuonna Aasian kisoissa, vaikka ovat toistaiseksi sivussa valtaosasta kansainvälistä urheilua. Linjauksesta kertoi Aasian olympianeuvosto.

Linjaus on jatkoa Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n keskiviikkoiselle päätökselle tutkia mahdollisuuksia Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden urheilupannan lieventämiselle.

– Kaikkien urheilijoiden pitäisi voida kilpailla urheilutapahtumissa, riippumatta heidän kansallisuudestaan tai passistaan, Aasian olympianeuvosto linjasi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Monilajiset Aasian kisat järjestetään Kiinan Hangzhoussa syys-lokakuussa. Kisat oli määrä järjestää jo viime syyskuussa, mutta ne siirtyivät koronavirushuolien takia.

Aasian kisat voisivat avata venäläisille ja valkovenäläisille urheilijoille tietä kohti Pariisin 2024 olympialaisia. Monessa lajissa olympialaisten karsintakilpailut ovat jo käynnissä.

---

Lähteenä myös AFP: