Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Lauri Markkasen Jazz soi mollissa – Portlandin Lillard heitti peräti 60 pistettä

Utah Jazz koki koripallon NBA:ssa karvaan tappion, kun se hävisi vierasottelun Portland Trail Blazersille 124–134.

Ottelun ehdoton tähti oli Portlandin Damian Lillard, joka heitti peräti 60 pistettä. Utahin paras pistemies oli Lauri Markkanen, joka heitti 24 pistettä. Markkanen kahmi lisäksi neljä levypalloa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön.

– Vaikea tappio. Ne pelasivat hyvin. Kaikki kreditit heille. Ei ollut meidän paras peli. Me voidaan pelata paljon paremmin. Ja sitten totta kai tuollainen noin hyvä pelaaja kuin Lillard on, niin kun se lämpiää noin, sille on vaikea tehdä mitään. Eteenpäin ja opitaan tästä, Markkanen sanoi STT:lle ottelun jälkeen.

Samoilla linjoilla oli myös Utahin valmentaja Will Hardy.

– Kaikki kunnia Blazersille. Aloitimme ottelun hyvin keskittyneesti, mutta toisella neljänneksellä puolustuspelimme hajosi. Tauolta palatessa emme olleet taaskaan riittävän keskittyneitä puolustamiseen, Hardy sanoi ottelun jälkeen.

Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä, sillä kumpikin taistelee kiivaasti pudotuspelipaikasta, kun 82 ottelun runkosarjaa on pelaamatta reilu kolmannes.

Alku lupasi Utahille paljon

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja Portland teki ottelun ensimmäisen korin, kun ottelua oli pelattu jo lähes kaksi minuuttia. Kotijoukkueen iloa kesti siinä vaiheessa kuitenkin vain hetken, kun Utah otti ohjat käsiinsä ja näytti lähtevän karkumatkalle. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Utah johti ottelua 31–19.

Avausneljänneksellä Lauri Markkanen heitti 7 pistettä.

Suomalaisella oli avausneljänneksellä lisäksi pari mainiota heittopaikkaa korin alla, mutta Drew Eubanks torjui Markkasen yritykset.

Portland sai juonesta kiinni

Toisen neljänneksen aikana Portland alkoi päästä peliin paremmin mukaan, ja varsinkin joukkueen ykköstähti Damian Lillard vaikutti onnistuvan lähes jokaisesta hyökkäyksestä. Samaan aikaan Utahilla oli vaikeaa, ja Portland nousi neljänneksen puolivälin jälkeen 12 pisteen takamatkalta pariin otteeseen johtoasemaan. Toisen neljänneksen loppu eteni tasaisemmissa merkeissä, ja lopulta puoliajalle mentiin Portlandin johtaessa 66–64, kun Nassir Littlen kolmonen upposi koriin summerin jo soitua.

– Ne heittivät hyvin ja me ei ehkä oltu keskittyneitä puolustukseen, kun ne tekivät 47 pistettä toisessa erässä. Me tehtiin virheitä meidän systeemin sisällä, ja ihan henkilökohtaisessa puolustuksessa voidaan tehdä parempaa duunia. Vaikea peli, Markkanen jatkoi.

Toisella neljänneksellä Markkanen heitti kaksi onnistunutta vapaaheittoa, ja suomalaisen vapaaheittoprosentti pysyi yhä sadassa. Lisäksi Markkanen onnistui kerran kolmen pisteen heitossa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön.

Kolmas neljännes yhä vaikea Utahille

Kolmas neljännes alkoi Utahilta toisen neljänneksen lopun tavoin. Portlandilla tuntui kaikki onnistuvan, ja Utahilla oli vaikeaa varsinkin hyökkäyspäässä. Markkanen pääsi neljänneksen alkupuolella kahdesti vapaaheittoviivalle. Neljästä heitosta ensimmäinen meni ohi.

Hieman myöhemmin Markkanen heitti onnistuneesti vielä kahden pisteen yrityksessä.

Jos Utahilla oli vaikeaa, niin vaikutti siltä, että Portlandilla onnistui lähes kaikki. Portland karkasi parhaimmillaan jo 15 pisteen johtoon, mutta neljänneksen päätteeksi Utah oli onnistunut kaventamaan eron 11 pisteeseen 91–102.

Utahin takaa-ajo hyytyi

Päätösneljänneksen alussa Markkasella oli mainio donkkausyritys, mutta suomalaisen kannalta pallo osui harmillisesti korirautaan. Hetkeä myöhemmin suomalainen onnistui kuitenkin kolmen pisteen viivan takaa kaventamaan kotijoukkueen johtoa.

Neljänneksen puolivälin paikkeilla Markkanen kavensi kahdesti kahden pisteen heitoillaan Portlandin johtoa, mutta seitsemää pistettä lähemmäksi Utah ei enää päässyt.

Markkanen pääsi vielä ottelun lopulla kahdesti vapaaheittoviivalle, joista molemmat menivät koriin. Se oli laiha lohtu, sillä Portland lasketteli lopulta 10 pisteen voittoon 134–124.