Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tappara näytti vahvuutensa – Pelicans jäi tylysti jalkoihin

1. erä: Pelicans aloitti kolmen pisteen metsästyksen hyvällä ilmeellä. Tappara oli avauserän ensimmäiset pari minuuttia täysin telineissä. Isännät vyöryttivät kolme vaihtokierrosta putkeen tamperelaisten päädyssä, mutta maali jäi uupumaan. Paras paikka siunaantui Leevi Tukiaiselle, mutta tulos oli laiha.

Kun Tappara sai koneensa käyntiin, pelin suunta muuttui kuin salamaniskusta. Tappara painoi pelin väkisin lahtelaispäätyyn. Vieraiden maukkain tekopaikka tuli ruotsalaishyökkääjä Jonathan Davidssonille, joka pääsi ampumaan rystyltä kohti maalia, mutta Patrik Bartosak veti pidemmän korren.

Tapparan vahva ote katkesi jäähyyn. Tamperelaisilla meni laskut sekaisin ja jäällä oli samaan aikaan kuusi pelaajaa. Pelicansin valmennus oli laittanut niin sanotusti kaikki munat yhteen koppaan, sillä ykkösylivoimaa tulivat pyörittämään Lukas Jasek, Iikka Kangasniemi, Aatu Jämsen, Joni Ikonen sekä Teemu Eronen. Viisikko saikin kelpo pyörityksen aikaan, mutta viimeinen silaus uupui jälleen. Parhaan paikan missasi Ikonen, joka sai kuin varkain tyhjää tilaa. Ikonen latasi ja tähtäsi, mutta terävä ranne pysähtyi suoraan Christian Heljankon syliin.

Ajassa 15.30 Pelicans pääsi uudestaan ylivoimalle, kun Ben Thomas lusikoi kiekon katsomoon. Toinen ylivoima oli huomattavasti heikompi kuin ensimmäinen. Kiekon ylöstuonti oli jälleen todella hankalaa.

Minuutti ennen erän loppua Petteri Puhakka otti tamperelaisten kolmannen jäähyn. Minuutin aikana Kaanit ei saanut kuparista rikki. Tappara pelasi jämäkkää alivoimaa eikä huippupaikoille ollut mitään asiaa.

2. erä: Kakkoserän alku oli Pelicansin kannalta katastrofaalinen. Ensin joukkue hukkasi minuutin ylivoimansa. Vain hetki sen jälkeen, kun joukkueet olivat tasalukuisia, Tappara sortui jälleen jäähyilyyn. Veli-Matti Savinainen kamppasi Joni Ikosen ja joutui istunnolle.

Lopulta ylivoima kostautui isännille. Kaanit ei saanut aikaiseksi laukauksen laukausta. Mutta vielä karmivampaa oli se, mitä tapahtui erikoistilanteen lopussa. Ikonen antoi laidasta vaikean syötön keskustaan Teemu Eroselle. Puolustaja lähti nousemaan viivalta, mutta ei saanut kiekko kunnolla haltuun, vaan hän menetti sen alimpana miehenä. Tapparan pelaajat Petteri Puhakka ja Jonathan Davidsson porhalsivat kahdella nollaa vastaan. Pienen kiekottelun jälkeen Puhakka laukoi varmasti kiekon reppuun ohi Bartosakin. Avausmaali syntyi viidellä viittä vastaan. Maali pysäytti pelikellon aikaan 23.51.

Lisää kylmää vettä niskaan tuli heti seuraavassa vaihdossa. Asialla oli vaarallinen hyökkäysketju Savinainen, Kristian Tanus ja Jori Lehterä. Savinainen ja Veli-Matti Vittasmäki yhdessä Lehterän kanssa alustivat ja Tanus laittoi maalin edestä reboundin maaliin. 0–2-osuma syntyi ajassa 24.10.

Takaiskun jälkeen lahtelaisvalmennus Tommi Niemelän johdolla oli pakotettu aikalisään. Suurta muutosta kaukalon tapahtumiin se ei kuitenkaan tuonut. Tappara vyöryi joka rintamalla. Vieraat olivat isompia, vahvempia, päättäväisempiä ja ykisnkertaisesti parempia kuin lahtelaiset.

Pientä ratkaisun makua alkoi olla ilmassa, kun Leevi Tukiainen otti rangaistuksen ajassa 28.30.  Selvästi sisuuntunut lahtelaismiehistö pelasi väkevää alivoimaa ja joukkue selvitti tärkeän erikoistilanteen.

Kakkoserän jälkimmäinen kymppi ei ollut enää yhtä pahaa pyöritystä kuin avauskymppi. Toki Tappara hallitsi yhä selvästi jään tapahtumia isännän ottein. Pelicans rimpuili vastaan sen minkä pystyi. Bartosak selvitti muutaman pahan paikan hienoilla torjunnoillaan. Ilman niitä lukemat olisivat revenneet todella isoiksi.

Tapparan maalivahti Christian Heljanko torjui vaatimattomat kaksi kertaa.

3. erä: Tommi Niemelä oli adjutantteineen laittanut erätauolla ketjut hyrskynmyrskyn. Uusittu kakkosketju Joni Ikonen, Iikka Kangasniemi, Aleks Haatanen juoni ensimmäisen vaarallisen paikan. Kangasniemi petasi Ikoselle loistavan laukaisupaikan, mutta kiekko ei löytänyt tietään verkon perukoille.

Ja sitten kävi kuten yleensä pallopeleissä käy: jos et itse tee, vastustaja tekee. Kristian Tanus ja Jori Lehterä hassuttivat kaukalon laidassa lahtelaispuolustaja Toni Utusta oikein kunnolla. Utunen hukkasi liukkaasti liikkuvan Tanuksen, ja kun Lehterän tietokone raksutti totutun nopeasti, pääsi Tanus vapaasti maalille ja uitti Bartosakin längistä lukemiksi 0–3. Osuma syntyi ajassa 43.29. Vain muutama minuutti myöhemmin kiekko oli jälleen tsekkivahdin selän takana. Kristian Kuusela ja Geoff Platt tekivät esityön ja Maksim Matushkin ampui ranteella kiekon maaliin.

Tappara ei ottanut jalkaa kaasultaan missään vaiheessa. Ajassa 54.23 lukemat olivat jo 0–5, kun Sami Moilanen teki erinomaisen esityön ja napautti luukulle tarkan syötön Kristian Kuuselalle, jolla oli helppo työ viimeistellä.

Viimeiset minuutit olivat lähinnä pelkkää pelailua. Tappara näytti vahvuutensa jokaisella osa-alueella eikä se jättänyt isännille mitään palaa.