Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Suomella vaisu päivä ampumahiihdon cup-viesteissä – keskittyminen kohti MM-Oberhofia alkaa

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin viimeiset koitokset ennen Saksan Oberhofissa helmikuussa kisattavia MM-kisoja, kun Italian Anterselvassa olivat sunnuntain ohjelmassa viestit. Suomi kirjasi päivän saldoksi kaksi vaisuhkoa tulosta: miehet yhdeksänsiä, naiset sijalla 11.

Suomen miesten joukkue Tuomas Harjula, Jaakko Ranta, Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo hukkasi saumat kahden osuuden kehnoon ammuntaan. Ranta kiersi sakkokierroksen ja käytti neljä varapatruunaa, ja Seppälän saldo oli vieläkin huonompi eli 2+4. Suomelle sijoitus oli huonoin tämän kauden viesteissä, aiemmista maailmancupin viestikisoista tuli sijat 6, 5, ja 8.

Seppälän ammunta mureni makuupaikan kahteen sakkoon.

– Huono päivä. En tiedä mikä siinä makuulla oli ongelmana. Keli oli tyyni kuten kohdistuksessakin, enkä tullut siihen liian kovasta hiihtovauhdistakaan. Se oli huonoa tuuria, mutta unohdetaan se ja ruvetaan keskittymään MM-kisoihin, Seppälä totesi tiedotteessa.

"Nyt sitten kotiin ja palautuminen käyntiin"

Naisten kisassa Suvi Minkkinen ampui 0+4, Mari Eder 0+5, Nastassia Kinnunen 1+3 ja Erika Jänkä 0+2. Kauden aiemmissa viesteissä Suomi otti sijat 7, 13 ja 10.

Eder oli hiihdossa osuutensa viidenneksi nopein, mutta ammunnallisesti Anterselva on aina ollut hänelle hankala.

– Pikakisassa oli ammunnallisesti hyvää tekemistä, mutta sen jälkeen olen ollut enempi vaikeuksissa. En päässyt omassa tekemisessä sille tasolle, mitä onnistuminen olisi vaatinut. Viestissä emme joukkueena yltäneet siihen, mikä olisi ollut mahdollista. Nyt sitten kotiin ja palautuminen käyntiin, minkä jälkeen alkaa viimeinen harjoitusjakso kohti MM-kisoja, Eder totesi tiedotteessa.

Anterselvan viesteissä saatiin selkeät voittajat, kun Ranska voitti naisten kisan 45 sekunnilla ennen Ruotsia ja Norja oli miesten ykkönen 59 sekunnilla ennen Ranskaa.

MM-kilpailut käydään Oberhofissa 8.–19. helmikuuta.