Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Herolan ja Hirvosen keskinäinen paremmuus ratkesi vasta maalikamerakuvissa

Suomen Eero Hirvonen sijoittui kahdeksanneksi ja Ilkka Herola yhdeksänneksi Saksan Klingenthalissa sunnuntaina käydyssä yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailussa.

Herola ja Hirvonen lähtivät ladulle lähes kaksi minuuttia kärjen jälkeen, mutta puristivat hiihto-osuudella eron reiluun minuuttiin. Suomalaisten keskinäinen paremmuus ratkesi vasta maalikamerakuvissa kymmenen kilometrin hiihto-osuuden päätteeksi.

Itävallan Johannes Lamparter voitti kilpailun ennen Norjan Jarl Magnus Riiberiä ja Itävallan Franz-Josef Rehrliä. Riiber kaatui mutkassa vähän ennen maalisuoraa ja jäi ratkaisevasti jälkeen Lamparterista.

Suomen kärkimiehistä molemmille sijoitus on kauden kolmanneksi paras henkilökohtaisissa kilpailuissa. Herola oli toinen Otepäässä ja kuudes Ramsaussa. Hirvonen sijoittui jo sunnuntaiaamuna yhteislähtökilpailussa viidenneksi ja Otepäässä seitsemänneksi.

– Kokonaisuutena paras päivä miesmuistiin. En muista, milloin olen ollut maailmancupissa viimeksi viides. Kyllä siitä useampi vuosi on, Hirvonen iloitsi Hiihtoliiton äänitallenteelta.

Loukkaantumisista viime vuodet kärsinyt Hirvonen oli viides henkilökohtaisessa kilpailussa viimeksi helmikuussa 2019. Silloinkin kisattiin Klingenthalissa.

Suunta ylöspäin ennen MM-kilpailuja

Tällä kertaa Klingenthalin sunnuntai oli kilpailijoille erityisen kova päivä, koska aamulla ohjelmassa oli lauantaina kisaamatta jäänyt mäkikilpailu.

Järjestäjien piti lauantaina muuttaa aikatauluja ja kilpailumuotoja hankalien sääolojen takia, ja normaalikilpailu muuttui yhteislähdöksi. Lauantaina miehet hiihtivät kymmenen kilometriä, jossa Hirvonen oli seitsemänneksi ja Herola yhdeksänneksi nopein.

Hirvonen onnistui sunnuntaiaamuna mäessä ja nousi kilpailun viidenneksi. Herola jäi 18:nneksi. Lamparter voitti yhteislähtökilpailun, jossa hän oli etevin ennen Rehrliä ja Riiberiä.

– Ei ollut hommat kohdillaan. Massastartin (yhteislähtö) kisahyppy oli floppi. Meni sekä teknisesti että olosuhteen puolesta aika heikosti. Ei jäänyt mitään käteen, Herola sanoi.

Yhteislähdön mäkiosuuden jälkeen kilpailijat kipusivat uudelleen torniin ja leiskauttivat sunnuntain normaalikilpailun mäkisuorituksensa. Hirvonen oli 12:s ja Herola 13:s, mutta kumpikin kiri neljä sijaa hiihto-osuudella.

– Hyppy oli hyvä ja siitä oli kiva lähteä toisen kisan hyppyyn. Muutaman metrin pidemmälle kun olisin hypännyt, olisin päässyt hiihdossa seuraavaan letkaan. Pitää olla tyytyväinen. Hiihtäminenkin oli hyväntuntuista. Ilkan kanssa olisi voitu voittaa (Johannes) Rydzek, Hirvonen mainitsi seitsemänneksi ehtineen saksalaisen.

– Kaksi sijoitusta kymmenen sakkiin, Hirvonen niputti.

Herola oli mielissään toverinsa onnistumisista.

– Ei jäänyt positiivisia fiiliksiä päivästä, paitsi se, että Eerolla meni hyvin. Oli mukava nähdä, että häneltä oli tasapainoista tekemistä.

Otto Niittykoski oli normaalikilpailun 32:s, Waltteri Karhumaa 40:s ja Jesse Pääkkönen 41:s.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Itävallan Seefeldissä. Sen jälkeen kunnon virittely jatkuu Saksan Oberstdorfissa ja Schonachissa ennen helmi-maaliskuun taitteessa Slovenian Planicassa järjestettäviä MM-kilpailuja.