Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Bottas haluaa keskustella Alfa-jatkostaan "varsin varhain" tällä kaudella

Formula ykkösten MM-sarjan Alfa Romeo -talliin viime kaudeksi tullut suomalaispilotti Valtteri Bottas kaipaa pikku hiljaa jo tietoa tulevaisuudestaan tallissa. Bottas kertoo Autosportille toivovansa, että keskusteluja jatkosta voitaisiin käydä "varsin varhain" alkavalla kaudella.

Bottas ajoi Mercedeksellä viisi kautta, ja jatkosopimukset jäivät sinä aikana aina vain vuodeksi eteenpäin. Alfa Romeolle tultuaan hän teki "monivuotisen" diilin, mutta selkeyttä tulevaan 33-vuotias 200 gp-kisan veteraani kaipaa silti.

– Olen ollut tuossa tilanteessa (vuoden sopimukset) niin monta kertaa, ja siitä tuli rasite. Joten totta kai, toivottavasti varsin varhain (tänä vuonna) puhutaan siitä, mitä tulee tapahtumaan. Minulle on tärkeää saada vakautta, kun 10 vuotta meni vähemmällä vakaudella, Mercedes-pestiään ennen myös Williamsilla yhden vuoden sopimuksiin tyytymään joutunut Bottas toteaa Autosportille.

Alfa Romeolla on edessään muutoksia, sillä saksalainen autonvalmistaja Audi tulee mukaan Alfa Romeota pyörittävän Sauberin toimintaan kaudesta 2026 alkaen. Bottas on aiemmin sanonut, että haluaisi olla mukana Audin aikakauden koittaessa.

– Se on hieno mahdollisuus tallille, se tuo vakautta ja jotain uutta. Mutta tällä hetkellä kaikki keskittyvät hommiinsa (tätä kautta varten), Bottas kommentoi Audi-kuviota Autosportille.

Bottas keskittyy hänkin kauteen, joka alkaa Bahrainin testeillä helmikuun lopulla ja kauden avaus-gp:llä samalla radalla maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Viime kaudella tallinsa 55 pisteestä 49 kerännyt Bottas odottaa kautta innolla.

– Oli palkitsevaa ja innostavaa nähdä (tallin) ihmisten ilo, kun pisteitä tulee tasaiseen tahtiin. Tallissa ei oltu sellaiseen totuttu, ja on ollut mukavaa olla osana tuota. Odotan jo kovasti uutta autoa ja sitä, millainen se on. Mielenkiintoista tulee.