Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Ruusuvuoren tenniskauden grand slam -avausottelu siirtyi Australiassa sääolojen takia

Sääolojen tiistaina häiritsemä Emil Ruusuvuoren avausottelu grand slam -kiertueen avauksessa Australian avoimessa tennisturnauksessa jatkuu loppuun keskiviikkona.

Ruusuvuoren miesten kaksinpeliottelu keskeytyi Melbournessa kuumuuden ja sateen viivästyttämänä Australian Max Purcellia vastaan neljännessä erässä tasatilanteessa 6–6. Ruusuvuori johti ottelua erin 2–1.

Ruusuvuoren on määrä pelata keskiviikkona myös nelinpeliä ecuadorilaisen Diego Hidalgon kanssa turnauksen kolmossijoitettua paria Jean-Julien Rojer-Marceloa Arovalo vastaan.

Paahtava helle keskeytti tiistaina ulkokenttien pelit. Sen jälkeen ottelujen esteeksi tuli sade.

Järjestäjät päättivät ottelutauosta sään neljän muuttujan perusteella. Lämpötilan lisäksi helteen vaikutusta arvioitiin auringonsäteilyn, ilmankosteuden ja tuulen perusteella.

Kolmen katollisen areenan katot suljettiin helteen takia, ja kesken olleet ottelut jatkettiin loppuun.

Lippukielto

Australian tennisliitto kielsi Venäjän ja Valko-Venäjän lippujen käytön turnauksessa. Liitto kielsi liput sen jälkeen, kun katsomossa oli nähty Venäjän lippuja maanantain ottelussa, jossa Ukrainan Kateryna Baindl voitti Venäjän Kamilla Rahimovan.

Ottelua seuranneet ukrainalaiset katsojat olivat pyytäneet järjestysmiehiä puuttumaan tapaukseen, ja Ukrainan suurlähettiläs esitti paheksuntansa asiasta.

Venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat saavat osallistua Venäjän hyökkäyssodan ja Valko-Venäjän sille antaman tuen takia tennisturnauksiin vain ilman kansallistunnuksia. Australian liitto tarkensi tiistaina, että maiden liput on kielletty myös katsomossa.

– Venäjän ja Valko-Venäjän liput on kielletty Australian avointen kilpailupaikoilla. Olimme alustavasti päättäneet, että fanit voivat tuoda katsomoon lippuja, kunhan niillä ei aiheuteta häiriötä, mutta eilisen välikohtauksen jälkeen liput kielletään ja kielto tulee voimaan välittömästi, Australian liitto ilmoitti.

Valkovenäläinen tennistähti Aryna Sabalenka kommentoi liiton päätöstä tuoreeltaan.

– Minä en pysty vaikuttamaan tähän millään tavoin, joten mitäpä voisin sanoa. Päätös on tehty, joten okei, ei lippuja, Sabalenka sanoi.

-----

Juttua korjattu kello 19.26: Ruusuvuoren ottelu jatkuu keskiviikkona, ei siirtynyt keskiviikolle.