Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Ihmepelastuksen tehnyt Ässien Rami Määttä nautti harvinaista herkkua vanhassa kotihallissaan – ”Kauden makein voitto”

Ässät oli pelillisesti jyrän alla, mutta niin vain porilaiset taistelivat 3–1-vierasvoiton Kärpistä miesten jääkiekkoliigassa lauantaina Oulussa.

Sitkeästi puolustaneen Ässien sankari oli maalivahti Niklas Rubin, joka torjui pelissä peräti 37 kertaa.

Toisessa erässä kiekko meni jo ohi Rubinin, mutta Ässien puolustaja Rami Määttä osui korkealla mailalla kiekkoon, joka oli tippumassa suoraan maaliin.

– Ei kai siinä. Se tuli selkäytimestä. Muistaakseni viimeksi oli Kärppiä vastaan lähes samanlainen tilanne, mutta se ei ollut noin lähellä, Määttä kertoi.

Edellisen kerran Ässät oli voittanut Oulussa vuonna 2017, ja edellinen kolmen pisteen voitto oli vuodelta 2013. Määttä, 20, pelasi noina vuosina Kärppien junioreissa.

– Vuoden 2013 pelistä en muista mitään, mutta jälkimmäinen oli Suomi 100 -juhlaottelu, ja Ässät voitti rankkareilla. Sauli Niinistö oli pudottamassa avauskiekkoa.

Kärppien kasvatille Määtälle vierasvoitto Oulusta maistui.

– Kauden makein voitto.