Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

VaLePa kasvatti voittoputkensa yhdeksään otteluun Mestaruusliigassa

Lentopallon Mestaruusliigaa vuosikaudet hallinnut VaLePa otti lauantaina odotetun 3–0-voiton, kun liiganousija Kyyjärven Kyky vieraili Sastamalassa.

Voitto oli liigakärki VaLePalle yhdeksäs peräkkäinen ja tappio vastaavasti viimeisenä majailevalle Kyvylle seitsemäs peräkkäin.

– Pelissä oli koko ajan reipas meininki, vaikka erien aluissa tuli turhan paljon virheitä. Mutta erien loput olivat hyvää peliä ja Severi Savonsalmella oli parikin pitkää syöttövuoroa, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Kangaskokko antoi lepovuoron viikolla liigan kautta aikojen pistepörssissä toiseksi nousseelle hakkuri Urpo Sivulalle. Sivulalla on 6 452 pistettä, ja hän ohitti 6 450 pisteeseen jääneen Marko Ahon. Edellä on enää 7 150 pistettä koonnut Normunds Veinbergs.

Yleispelaaja Jiri Leinonen oli VaLePan tehokkain 14 pisteellä, Oskari Keskinen teki Kyvylle 11 pistettä. VaLePa antoi lepovuoron myös passari Mikko Eskolle, Joel Laakso pelasi hyvin.

Leppälä juhli ennen ottelua ja pelissä

Kokkolan Tiikereiden keskipelaaja Antti Leppälä sai ennen ottelua kaksikin kunniataulua, kun ottelu joensuulaista Karelian Hurmosta vastaan oli uran 400:s, ja lisäksi kunniataulu tuli 500 torjuntapisteestä.

– Paras juhlan aihe tuli, kun voitimme ottelun, Leppälä kiteytti 3–1-voiton jälkeen.

Hakkuri Daniel Thiessen teki Tiikereille 30 pistettä. Leppälän saldo oli 12 pistettä, hyökkäyksillä tuli niistä 10 ja virheitä tuli vain yksi.

– Pelasimme koko joukkue hyvän kotiottelun, Thiessen oli tutun tehokas, Leppälä kehui kanadalaista.

Yleispelaaja Mikko Räsänen oli 28 pisteellä selvästi kolmantena ennen ottelua olleiden vieraiden tehokkain.

Akaa-Volleylle kuudes voitto peräkkäin

Akaa-Volley piti kakkospaikkansa liigassa kaatamalla TuTo Volleyn 3–1. Voitto oli kotijoukkueelle kuudes peräkkäinen.

– Kaksi erää pelasimme aika heikosti ja olimme liian hätäisiä. Pitkällä tauolla saimme pelin kuntoon, ja loppu sujui paremmin, tiivisti Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari.

Hakkuri Ali Fazli oli tehokkain 29 pisteellä. Myös yleispelaaja Greg Petty oli tutun tehokas, nyt tuli 19 pistettä. Passarina pelasi nyt Saku Tuomivaara, Anton Välimaa oli sivussa.

– Anton sai treeneissä pallon sormeen eikä pystynyt pelaamaan. Mistään vakavasta vammasta ei ole kyse, mutta en osaa sanoa, milloin hän olisi pelikunnossa, Kunnari selvitti.

William Groffier, Antti Karttunen ja Matias Tihumäki tekivät vieraille 17 pistettä.

Savo Volleyn uusi passari juhli voittoa

Savo Volley hankki viikolla uuden passarin, kun sopimus Maciej Madejn kanssa purettiin. Puerto Ricon viime kauden mestari Kevin Rodriguez saapui keskiviikkona Kuopioon, ja lauantaina hän pelasi Vieremällä, kun joukkue kaatoi Perungan Pojat 3–0.

– Ilja Ivanov ansaitsi lepovuoron ja vaikka Kevinillä painoi jet lag, niin jo ensimmäiset treenit näyttivät että hän on pelimies. Joukkueen parantuneesta itseluottamuksesta johtui sekin, että kahdessa erässä nousimme voittoon takamatkalta ja kolmannessa selvitimme pari eräpalloakin, sanoi valmentaja Timo Tolvanen.

Andrus Raadik teki kotijoukkueelle 14 ja David Kisiel 10 pistettä. Kolme pelaajaa teki yhdeksän pistettä. Fredric Gustavsson teki PerPolle 15 ja Alvi Shurdhi 14 pistettä.

Hurrikaani hyödynsi Ducksin alavireen

Aleksi Muukkonen teki Vantaalla 15 pistettä, kun Hurrikaani-Loimaa kaatoi kotijoukkue Ducksin 3–0. Ducks ei ole yli kahteen kuukauteen saanut ottelusta kolmen pisteen voittoa.

Vieraiden toiseksi tehokkain oli keskipelaaja Atro Berg yhdeksällä pisteellä. Hän oli aiemmin kaudella saanut selvästi vähemmän peliaikaa keskipelaajista kuin Miika Haapaniemi ja Mikko Suomalainen.

– Atro pelasi hyvän pelin Hurmosta vastaan edellisessä ottelussamme ja ansaitsi avauksen paikan. Meillä on neljä hyvää keskipelaajaa, ja kilpailu on kovaa, perusteli Hurrikaanin valmentaja Jani Niskakangas.

Kalle Kattelus ja Aleksander Rastamo tekivät Ducksille 13 pistettä.