Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Erosen illan toinen osuma jäi laihaksi lohduksi – Pelicansille kolmas tappio putkeen

1. erä: Pelicans sai tuimaan lauantai-illan taistoon IFK:ta vastaan toivotun alun. Neljän minuutin pelin jälkeen kiekko oli ensimmäisen kerran Roope Taposen selän takana. Asialla oli Kaanien ykkösketju. Lukas Jasek pelasi laidasta kiekon siniviivalle Anton Myllärille, joka antoi erinomaisen syötön luukulle, josta Iikka Kangasniemi ohjasi ykkösellä kiekon verkkoon. Avausmaali syntyi ajassa 4.12.  Maali oli Kangasniemelle kauden neljäs. IFK pääsi erän kuluessa paremmin ottelun tunnelmaan mukaan. Vieraiden paras paikka tuli erän puolivälissä, kun Aleksanteri Kaskimäki ohjasi ilmasta, mutta kiekko pysähtyi tolppaan. Hidastuksen jälkeen oli helppo sanoa, että mahdollinen maali olisi hylätty korkean mailan vuoksi. Tilanteen jälkeen IFK sai luotua lisää painetta Kaanien päähän. Muutamat vaaralliset laukaukset selvitti kuitenkin maalivahti Patrik Bartosak. IFK:n vahva vaihe tyssäsi Roni Hirvosen ottamaan kaksiminuuttiseen. Pelicans ei kuitenkaan onnistunut ylivoimalla. Pelicansin ylivoimaprosentti edellisen viiden ottelun aikana on vaatimaton 13. Kun Hirvonen pääsi pois boksista, oli Otto Kivenmäen vuoro lähteä jäähylle. IFK:n pakkopeli pyöri paremmin kuin isäntien, mutta maali jäi tekemättä. Erän lopussa stadilaiset kuitenkin onnistuivat, kun Iiro Pakarinen nousi laidalta maalille ja uitti Bartosakin jalkojen välistä kiekon reppuun. 1–1-tasoitus syntyi ajassa 18.10. Pelicans pääsi vielä ylivoimalle. Jesse Seppälä ja Sakke Hämäläinen alkoivat painia kulmaväännön jälkeen. Seppälä oli tilanteessa aktiivisempi ja hän sai 2+2 minuuttia, kun Hämäläinen selvisi kakkosella. Johtomaalia eivät lahtelaiset saaneet aikaan. Kakkoserään jäi ylivoimaa vielä 38 sekuntia.

2. erä: Toisen erän ensimmäiset minuutit kulkivat tasaisesti. Isännät eivät saaneet erän alun ylivoimalla mitään huippuvaarallista aikaan. Peli virtasi vauhdikkaasti päästä päähän. Kamppailun kannalta erittäin merkityksellinen tilanne nähtiin ajassa 26.29. Lahtelaishyökkääjä Lars Bryggman taklasi hyökkäysalueen kulmassa Johan Motinia päähän ja lensi täysin oikeutetusti ulos. Tilanne kävi entistä kiharaisemmaksi, kun Topias Vilén lähti lähes heti perään jäähylle. Pelicans pelasi pitkään loistavaa alivoimaa kolmella pelaajalla, mutta vain kolme sekuntia ennen Vilénin jäähyn loppumista vieraat onnistuivat. Ja sitten kun tuli yksi, niin alkoi kolista oikein kunnolla.  Ensin osui iiro Pakarinen maalin kulmalta. Yhden miehen ylivoimalla kiekon reppuun laukoivat vielä Otso Rantakari sekä Eddie Larsson. Kaikki maalit syntyivät vajaan kahden minuutin sisään. Pelicans sai oman saumansa heti alivoiman jälkeen, kun Otto Salin sai kaksiminuuttisen. Kotijoukkue sai kaivatun onnistumisen, kun puolustaja Teemu Eronen laukoi kiekon maalin Lukas Jasekin syötöstä. Eroselle osuma oli erityisen mieleinen sekä kaivattu, sillä se oli Eroselle kauden ensimmäinen maali. 2–4-kavennus syntyi ajassa 32.42. Tuuletuksesta näki, miten hyvälle maali voi joskus tuntua. Kokenut pelimies antoi tunteen viedä. Pelicans sai maalista lisää virtaa. Ajassa 36.10 Kaanit nousi jo maalin päähän. Sakke Hämäläinen käänsi laidasta kiekon luukulle, josta se pomppi onnekkaasti Roope Taposen taakse. Leevi Tukiainen teki maalin edessä hyvää maskia.

3. erä: Päätöserän ensimmäisillä minuuteilla molemmissa päissä nähtiin vaaralliset tekopaikat, mutta sekä Bartosak että Taponen selvittivät tilanteet tyylikkäästi. Kun erän puoliväli oli niukasti ylitetty, Pelicans rakensi hyvän laukaisupaikan puolustaja Topias Vilénille. Vilén viritti pitkään, mutta tähtäilyistä huolimatta tulinen rannekuti painui suoraan Taposen logoon eli syliin. Pelicans jatkoi rummutustaan ja lopulta tulosta myös syntyi. Joni Ikonen ja Tyler Kelleher alustivat ja pelasivat kiekon siniviivalle, josta Teemu Eronen latasi pitkän virityksen jälkeen kiekon verkkoon. 4–4-tasoitus räjäytti Isku Areenan rajuun huutomyrskyyn. Osuma syntyi ajassa 53.37. Vain puolitoista minuuttia myöhemmin IFK hiljensi hallin. Roni Hirvonen ja Eetu Koivistoinen tekivät miehen työn Pelicansin maalin takana, josta Hirvonen syötti Koivistoiselle, joka yllätti pienestä kulmasta Bartosakin. Tsekkivahti ei ollut tilanteessa ihan terävimmillään. IFK:n viides maali syntyi ajassa 55.04. Lopussa isännät painoivat mielettömästi helsinkiläisten päädyssä, mutta kiekko ei löytänyt tietään enää maaliin. Näin ollen raju taistelu päättyi IFK:n eduksi 5–4. Tappio oli Pelicansille kolmas putkeen. Se on ensimmäinen kerta, kun joukkue on hävinnyt tällä kaudella kolme ottelua peräkkäin.