Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Evertonin seurajohto jättää Southampton-pelin väliin turvallisuushuolien takia – "Surullinen päivä Evertonille"

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaavan Evertonin johtokunnan jäsenet eivät saavu paikalle joukkueen tämän päivän kotipeliin Southamptonia vastaan turvallisuushuolien takia.

Evertonin kotisivujen mukaan puheenjohtaja Bill Kenwright, toimitusjohtaja Denise Barrett-Baxendale, talouspomo Grant Ingles ja seuralegedoja johtokunnassa edustava Graeme Sharp ovat katsomosta poissa "heidän turvallisuuteensa kohdistuvan todellisen ja uskottavan uhan vuoksi".

Evertonin kannattajat ovat olleet raivoissaan joukkueen vaisun menestyksen takia. Everton vältti viime kaudella vaivoin putoamisen Valioliigasta, ja myös tämä kausi on sujunut heikosti. Everton on ennen tämän päivän otteluita sijalla 18.

Kannattajat ovat aikeissa pitää Southampton-ottelussa istumaprotestin. Fanien kritiikin kohteena ovat olleet etenkin päävalmentaja Frank Lampard ja Evertonin omistaja Farhad Moshiri sekä muu seurajohto.

Evertonin mukaan tunnelma stadionilla ja seurajohdon saamat viestit ovat muuttuneet viime aikoina entistä vihaisemmiksi ja uhkaavammiksi.

– Koskaan ennen koko johtokuntaamme ei ole määrätty jättämään ottelua väliin turvallisuussyiden takia. Tämä on surullinen päivä Evertonille ja Everton-mielisille, seuran kotisivuilla todetaan.

Miljardööriomistaja Moshiri syytti faneja aiemmin tällä viikolla ailahteleviksi ja väitti, että jokaiseen hänen tekemäänsä valmentajanvaihdokseen on vaikuttanut fanikunnan kasvava negatiivisuus.

Everton isännöi tänään Southamptonia Suomen aikaa kello 17 alkavassa ottelussa.