Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Markkasen Jazz kärsi väsyneenä tappion

Lauri Markkasen NBA-seuran Utah Jazzin peli on pahasti jumissa. Sunnuntaina Jazz kohtasi vieraspelissä Memphis Grizzliesin ja kärsi 118–123-tappion. Jazzilla on kahdeksasta viime ottelusta vain yksi voitto.

Markkanen joutui joukkueensa johtavana hyökkääjänä ahtaalle, sillä vastassa oli jopa liigan parhaaksi arvioitu puolustus. Hän saalisti silti pelistä 21 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Nilkkavammasta hiljattain toipunut Kelly Olynyk heitti Jazzille 19 pistettä.

Markkanen sai pelitilanneheitot koriin 44,4 prosentin tarkuudella, mutta onnistui vain yhdellä neljästä kolmen pisteen heitostaan.

– Fyysinen ottelu. Joukkue pelasi ottelun jälkipuoliskon sisukkaasti, mutta peli ratkesi toiseen neljännekseen, Jazzin valmentaja Will Hardy tiivisti ottelun seuran Twitter-tilillä.

Raastava peliohjelma

Hardy kommentoi tappioon päättynyttä ottelua varsin suopeasti, sillä joukkue joutui peliin liki mahdottomassa tilanteessa. Vieraspeli alkoi Memphisissä vain 19 tuntia 35 minuuttia sen jälkeen, kun Jazzin peli Chicagoa vastaan oli päättynyt edellisiltana.

Jazz pääsi Chicagossa Memphisin-lennolle vasta kello 23.15 ja ennätti perille vasta aamuyöstä. Pelaajien uupumus näkyi ainakin pallonmenetyksinä, joita Jazzille kertyi 21. Vastustaja teki niistä 27 pistettä.

Grizzliesin pelaajat pitivät pallosta parempaa huolta. Heille tuli 10 pallonmenetystä, joista Jazz sai 13 pistettä.

Jazzilla riittää myös loukkaantumishuolia, sillä Olynyk loukkasi nilkkaansa uudestaan sunnuntain ottelun loppuhetkillä. Collin Sexton oli takareisivamman takia poissa jo neljännestä pelistä ja myös Talen Horton-Tucker kärsii nilkkavammasta.

Seuraavassa ottelussa vastassa on jälleen Markkasen entinen seura, kun Utah saa vieraakseen Cleveland Cavaliersin. Markkanen pelasi yhden kauden Clevelandissa ennen siirtymistään Utahiin. Ottelu pelataan keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa.

---

Lähde: NBA

Juttua on korjattu klo 5.50. Ottelu Clevelandia vastaan pelataan Utahin kotikentällä, ei Clevelandin vieraana, kuten jutussa aiemmin virheellisesti luki.