Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

SaiPa rikkoi kaavan Kisapuistossa – Hämeenlinna vaihtui juhlapaikkana Lappeenrantaan

Vierasjoukkue oli poistunut kaukalosta kuusi edellistä kertaa peräkkäin voittajana SaiPan ja HPK:n kohdatessa. SaiPa voitti torstaina Hämeenlinnassa, mutta kaavasta poiketen uudelleen lauantaina Lappeenrannassa ja taas jatkoajalla maalein 2–1.

– Tasainen vääntö kuten Hämeenlinnassa. Pelissä oli erilaisia vaiheita. Nyt on kiva olla kolmen pelin voittoputkessa. Hartiavoimin sai paiskia hommia, voittomaalin iskenyt puolustaja Kalle Maalahti sanoi.

Joulukuussa HPK vei SaiPaa Kisapuistossa maalein 8–2, mikä johti seurajohdon julkiseen anteeksipyyntöön kannattajilta. Tällä kertaa ei pahoitteluihin ollut tarvetta.

– Tänään oli todellakin erilainen peli, mutta emme ole sitä peliä enää miettineet, Maalahti sanoi.

SaiPa löysi kolmanteen erään uuden vaihteen. Olavi Vauhkonen tasoitti toisen kesken kauden SaiPaan siirtyneen Joonas Odenin hankkimalla rangaistuslaukauksella.

– Peli oli kaksi erää jotenkin piipussa, mutta kolmas erä oli luonteemme näyttö, Maalahti sanoi.

SM-liigan tyvipään taistelussa ei tyylipisteitä jaettu. HPK:n Markus Nenosen ylivoimamaali toisen erän lopussa sopi pelin luonteeseen. Nenonen survoi kauden kymmenennen osuman maalin edustan ruuhkasta.

Maalahti on tehnyt tällä kaudella kaksi maalia, molemmat jatkoajalla.

– Voisihan noita olla enemmänkin, illan sankari sanoi.