Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Huuhkajien tulevaisuuden lupaus nauttii olostaan Valioliigan jättiseurassa – piipahdus edustuksen mukana oli hieno kokemus

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen tulevaisuuteen saadaan kurkistusta, kun Huuhkajat leireilevät Portugalissa ja kohtaavat leirin mittaan Ruotsin ja Viron maaotteluissa. Yksi tulevista parven jäsenistä voi hyvinkin olla Tomas Galvez, vasta 17-vuotias laitapuolustaja Englannin kentiltä.

Galvez on nähty Suomen juniorimaajoukkueissa, ja nyt avautuu paikka debyytille miesten edustuksessa. Se olisi tullakseen maanantaina Ruotsia vastaan, sillä Galvez ei enää Viroa vastaan torstaina ole mukana leiriryhmässä.

– Tämä on kunnia, ja olen erittäin innoissani, Galvez hehkuttaa maajoukkuekutsua ja mahdollista debyyttiä.

Intoa on riittänyt viime aikoina muutenkin. Galvez pääsi joulukuussa haistelemaan kirkkaita valoja, kun hän oli mukana Englannin Valioliigan Manchester Cityn edustusjoukkueen harjoituspelissä espanjalaista Gironaa vastaan. Kentälle Kevin De Bruynen ja Erling Haalandin seuraan nuori mies ei vaihdosta päässyt, mutta piipahdus huippujen mukana oli siltikin upea.

– Se oli erittäin hyvä kokemus. He ovat erittäin mukavia tyyppejä, ystävällisiä, ammattimaisia ja valmiita auttamaan, Galvez kuvailee jalkapallomaailman ehdottomaan eliittiin lukeutuvia City-tovereitaan.

– Ja valmentaja Pep Guardiolan kanssa olen käynyt muutamat keskustelut. Hän on todella fiksu ja omaa parhaan (jalkapallo)tiedon. Hän on maailman paras.

Galvezin matka kohti jalkapallohuippua alkoi lontoolaisen Watfordin junioriakatemiasta, josta hän siirtyi Cityyn kesällä 2021. Nyt hän koluaa Valioliigan hallitsevan mestarin organisaatiossa junioripelejä ja viihtyy hyvin.

– Watfordissa kehityin, ja siirryin pelaamaan vasenta laitapuolustajaa. Sitten City tuli kuvioihin ja liityin heihin, ja sen jälkeen kaikki on ollut erittäin hyvää. Ja nyt olen valinnut Suomen (maajoukkueeksi), Galvez tiivistää polkuaan armottoman kilpaillussa ammatissa.

– Toivottavasti saan minuutteja (maanantaina) Ruotsia vastaan, mahdollisuuden näyttää taitojani ja tehdä vaikutusta ottelua seuraaviin. Pelin jälkeen lennän sitten kohti Englantia.